Kino Klub Goethe | Haus ohne Dach (Rotterdam)
Met een inleiding door filmkenner Peter Bosma

Datum: dinsdag 2 april 2019 om 19:30 uur
Locatie: Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9, Rotterdam
Informatie: Lengte: 117 min. | Taal: Duits met Duitse o.t.
Toegang: Prijs: € 5,00 | met korting: € 3,00 | met Goethe-Pass: gratis
Kino Klub Goethe | Haus ohne Dach (Rotterdam)
© mîtosfilm

In de filmreeks Kino Klub Goethe worden aan het begin van iedere maand bijzondere films uit en over Duitsland gepresenteerd door het Goethe-Institut Rotterdam en het Literaturhaus│Deutsche Bibliothek Den Haag. Op 2 april wordt de film Haus ohne Dach (2016) van Soleen Yusef in het Goethe-Institut Rotterdam vertoond.

De film Haus ohne Dach vertelt het verhaal van Liya, Jan en Alan, die in het Koerdische deel van Irak geboren en in Duitsland opgegroeid zijn. Deze drie hoofdpersonen willen de laatste wens van hun moeder vervullen door haar in haar geboortedorp te begraven naast haar man, die tijdens het regime van Saddam Hoessein werd omgebracht. Op hun reis door Koerdistan worden zij niet alleen geconfronteerd met hun familie die de wens van hun moeder niet respecteert, maar ook met het feit dat zij in de loop der jaren steeds meer uit elkaar gegroeid zijn en niet met elkaar door één deur kunnen. Een conflict in hun vaderland loopt daarbij rampzalig uit de hand.

De filmregisseur Soleen Yusef werd in 1987 in Duhok, Irak geboren. Op negenjarige leeftijd vluchtte zij om politieke redenen met haar ouders naar Duitsland. In 2016 studeerde ze af aan de gerenommeerde Filmakademie Badem-Württemberg. Haar films Noş en Trattoria werden al op verschillende nationale en internationale filmfestivals vertoond. Voor de laatstgenoemde film won zij tijdens de Berlinale de Caligari-Filmprijs. In Haus ohne Dach schetst zij een beeld van de ervaringen van de Koerdische oorlogsslachtoffers en vluchtelingen.

In het kader van de filmreeks Kino Klub Goethe presenteert het Goethe-Institut Rotterdam in samenwerking met het Literaturhaus | Deutsche Bibliothek Den Haag aan het begin van elke maand bijzondere films uit en over Duitsland. Op 2 april om 19:30 uur wordt Haus ohne Dach van Soleen Yusef in het Goethe-Institut Rotterdam vertoond. De film wordt ingeleid door Peter Bosma.

Toegang: €5,00, met korting: €3,00. Meer informatie via Goethe-Institut.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger