Conferentie | A Germanic Sandwich
Over de verschillen tussen de talen Nederlands, Engels en Duits

Datum: donderdag 23 mei 2019 om 09:00 uur tot 24 mei 2019 om 17:00 uur
Locatie: VOC-zaal, Bushuis, Kloveniersburgwal 48, Amsterdam
Informatie: Voertalen Nederlands, Duits en Engels
Toegang: Regulier: €150, studenten: €15 voor 1 dag, €30 voor 2 dagen. Bestellen je kaartje via www.meertens.knaw.nl/germanicsandwich2019

In de tweedaagse conferentie van A Germanic Sandwich wordt ingegaan op het Nederlands dat zich in taalkundig opzicht tussen het Duits en het Engels bevindt. De conferentie vindt op 23 en 24 mei in de VOC-zaal van het Bushuis te Amsterdam plaats. 

Op 23 en 24 mei 2019 organiseren het Meertens Instituut en de Universiteit van Amsterdam de zevende editie van A Germanic Sandwich. Het is een conferentie waarbij op de verschillen tussen de talen Nederlands, Duits en Engels zal worden ingegaan. Eerdere edities van de conferentie waren in Berlijn, Sheffield, Oldenburg, Leuven, Nottingham en Münster.

Aanleiding voor de conferenties is het werk van Hearinger Nederlands tussen Duits en Engels (1956). In zijn werk schetst hij dat het Nederlands zich in taalkundig opzicht tussen het Duits en het Engels bevind. In latere studies is dit fenomeen, Germanic sandwich, in andere gebieden geanalyseerd. 

Kijk hier voor meer informatie en het programma. 

Meertens Instituut in samenwerking met Amsterdam Center for Language and Communication.

 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger