Gesprek met schrijvers en dichters | Nacht van de Europese literatuur

Datum: donderdag 16 mei 2019 om 19:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: De Brakke Grond: Nes 45, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Engels
Toegang: Prijs: €8 - €10 Tickets zijn te bestellen via https://www.brakkegrond.nl/agenda/eunic-oba
Gesprek met schrijvers en dichters | Nacht van de Europese literatuur
© EU National Institutes for Culture

Op 16 mei vindt in Amsterdam de Nacht van de Europese literatuur plaats. Het thema van deze editie is de Bibliotheek. Twaalf schrijvers en dichters, onder andere de Duitse schrijfster Felicitas von Lovenberg, gaan in De Brakke Grond met elkaar in gesprek. 

Twaalf schrijvers en dichters uit heel Europa zullen met elkaar in gesprek gaan over uiteenlopende thema's, met in het bijzonder het thema: Bibliotheek. Onderwerpen deze avond zijn bijvoorbeeld de eerste keer dat ze ooit een bibliotheek bezochten, over nostalgisch verlangen naar het papier, het stof en eindeloze rijen boeken, over het internet als plek waar mogelijk ooit alle teksten digitaal toegankelijk zijn en over verleden en toekomst van het lezen.

Tijdens deze nacht zijn de volgende auteurs aanwezig: Felicitas von Lovenberg (Duitsland), Andrej Blatnik (Slovenië), Lina Buividavičiūtė (Lithouwen), Gandolfo Cascio (Italië), Andrei-Paul Corescu (Roemenië), Kerem Eksen (Turkije), Almudena Grandes (Spanje), Delphine Lecompte (België), Jannah Loontjens (Nederland), Jasim Mohamed (Zweden), Marek Šindelka (Tsjechië), Shumona Sinha (Frankrijk) en Zoë Strachan (Verenigd Koningkrijk). Discussies en workshops met Eric Metz, Suze van der Poll en Guido Snel. 

Tickets zijn €8-10 en te bestellen via De Brakke Grond.

De Nacht van de Europese Literatuur wordt georganiseerd door EUNIC, het samenwerkingsverband tussen de Europese culturele instituten en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese commissie in samenwerking met het Amsterdam Centre for European Studies(ACES).

EUNIC in samenwerking met de OBA en De Brakke Grond.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger