Film: Lili Marleen

Datum: woensdag 12 juni 2019 om 20:00 uur
Locatie: Luxor Theater: Houtmarkt 64, Zutphen
Informatie: Voertaal: Duits met Engelse ondertiteling
Toegang: regulier: € 9,00, met korting (pashouder): € 6,50
Film: Lili Marleen
© Deutsches Filminstitut

Het Luxor Theater in Zutphen vertoont op 12 juni de film Lili Marleen van Rainer Werner Fassbinder. In deze film wordt het stel Willie en Robert door de oorlog gescheiden, maar ze doen er alles aan om elkaar weer terug te zien. Het valt Willie echter niet mee, omdat ze naar de pijpen van het nazi-volk moet dansen. 

Willie (Hanna Schygulla) en Robert (Giancarlo Giannini), een verliefd stel – zij Duits, hij joods –, worden door de oorlog gescheiden, maar doen er alles aan om elkaar weer terug te zien. Dat valt nog niet mee: Als zangeres van het beroemde soldatenliedje Lili Marleen dient ze een tijdlang naar het pijpen te dansen van hooggeplaatst nazi-volk."Je kunt niet altijd zelf bepalen hoe je wilt leven als je wilt overleven," verzucht ze. 

Het Luxor Theater viert dit jaar zijn 100e verjaardag. Centraal in de festiviteiten staat hun programma getiteld 100 jaar in 50 films. Een jaar lang (van oktober 2018 tot oktober 2019) is er elke woensdagavond een klassieke film te zien, vanaf de zwijgende periode tot nu.

Tickets zijn aan de kassa verkrijgbaar en via de volgende website te verkrijgen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger