Deutsches Kino I Der Junge muss an die frische Luft (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 29 oktober 2019 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino I Der Junge muss an die frische Luft (Amsterdam)
© Picture Tree International

De verfilming van het aangrijpende jeugdverhaal van de bekende Duitse komiek Hape Kerkeling. Zijn moeder wordt na een mislukte operatie depressief en de jonge Hans Peter wil niets liever dan haar weer aan het lachen krijgen.

De 9-jarige Hans-Peter groeit op in de geborgenheid van zijn hechte  familie. De mollige jongen heeft een groot talent: hij is een geboren komediant en brengt anderen moeiteloos aan het lachen. Dagelijks oefent hij zijn grappen in de winkel van zijn oma Änne. Helaas neemt zijn leven een trieste wending als zijn moeder na een mislukte operatie een depressie krijgt. Ze verliest zich steeds meer in haar duistere gedachten en de kleine Hans-Peter probeert haar uit alle macht op te vrolijken.

De bekende regisseur en Oscar-winnares Caroline Link verfilmde de gelijknamige autobiografie van Hape Kerkeling. De film won een gouden Lola bij de uitreiking van de Deutscher Filmpreis 2019  voor beste speelfilm en de Bayerischer Filmpreis 2018 voor beste regie. Het was daarnaast de best bezochte Duitse film van 2018 in Duitsland. 

Regisseur: Caroline Link

D, 2018 – 100 minuten

 Trailer

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger