Dag van de Duitse taal 2020

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: maandag 14 september 2020
Locatie: Landelijk
Informatie: Meer informatie via machmit.nl
Dag van de Duitse taal 2020
© Pixabay

Op maandag 14 september 2020 vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is 'moderne Duitstalige literatuur'. (N.B. De Dag van de Duitse taal 2020 stond oorspronkelijk gepland op woensdag 25 maart. Vanwege het coronavirus is de dag verplaatst naar maandag 14 september.)

Elk jaar roept de Actiegroep Duits één dag uit tot de Dag van de Duitse taal. In 2020 is dit 14 september. Op deze dag zetten scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje. Elk jaar vieren we de Duitse taal met een thema: in 2018 stond de dag in het teken van 'Duits in het beroepsleven' en in 2019 was het thema 'Duitse muziek'. Voor 2020 hebben we gekozen voor 'moderne Duitstalige literatuur'.

Wat is de Dag van de Duitse taal?
Scholen organiseren tijdens de Dag van de Duitse taal allerlei eigen acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Van het draaien van Duitse muziek in de aula, het koken van Duitse gerechten in een heuse kookshow, tot taaldorpen waar leerlingen in gesprek moeten gaan met Duitsers, alles kan! In ons ideeënboekje en op de pagina's Uw eigen initiatieven en fotoalbums vindt u nog meer ideeën. De Actiegroep Duits ondersteunt scholen door middel van landelijke scholierenactieslesmateriaal en het verstrekken van Mach-mit-pakketten

Lees meer over de Dag van de Duitse taal

Over de Actiegroep Duits: 
Met de Actiegroep Duits bundelen zes partners hun krachten om het besef van het belang van de Duitse taal voor Nederland te vergroten: de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande, Nuffic en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA).

Meer informatie op de website machmit.nl 

Hashtags: #DagvandeDuitsetaal en #Duitseliteratuur


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger