Deutsches Kino I Fritz Lang (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 28 januari 2020 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino I Fritz Lang (Amsterdam)
© W-Film

De bekende Duitse filmmaker Fritz Lang raakte eind jaren 20 van de vorige eeuw in de ban van de seriemoordenaar 'Vampir von Düsseldorf'. De film van Maugg toont de paniek in Düsseldorf en het verhoor van de dader, waarbij de Fritz Lang in de film als toehoorder en klankbord fungeert. Kijk op 1 februari ook naar M - Eine Stadt sucht einen Mörder, Fritz Langs film over de jacht op de 'Vampir von Düsseldorf'.

Regisseur Fritz Lang is één van de giganten van de Duitse film en heeft talloze klassiekers op zijn naam staan, waaronder het meesterwerk 'Metropolis' 1927). Gordian Maugg, regisseur van deze film, maakt een film over de filmmeester waarin hij zich veel vrijheden permitteert. In zijn gefictionaliseerde biopic ligt de focus op het ontstaan van Langs andere bekende film 'M - Eine Stadt sucht einen Mörder' (1931) die gaat over de jacht op de seriemoordenaar 'Vampir von Düsseldorf'. Het is een portret van een machtsmens die vindt dat hij zich alles kan veroorloven, maar tegelijktertijd toont de film ook een kwetsbaar figuur dat wordt opgejaagd door demonen uit het verleden. Opmerkelijk is dat Maugg fictie vermengd met documentaire beelden van een eeuw geleden en fragmenten uit de films van Lang. 

Deze film werd onderscheiden met de Hessische Filmpreis 2016 voor beste speelfilm.

Regisseur: Gordian Maugg
D, 2016  -  Lengte: 99 minuten

Trailer 

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger