Deutsches Kino | Das schönste Paar (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 25 februari 2020 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino | Das schönste Paar (Amsterdam)
© Beta Cinema

Twee jaar na een gruwelijke vakantie zijn de jonge docenten Malte en Liv nog steeds bij elkaar. Liv is goed op weg om de gebeurtenissen te verwerken, maar Malte zint op wraak wanneer hij in een snackbar de man tegenkomt die de vakantie bruut verstoorde.

 

Tijdens een zomervakantie op een eiland in de Middellandse Zee worden Malte en Liv lastig gevallen door een groep jongeren, waarbij Liv wordt verkracht in Maltes aanwezigheid. Beiden raken getraumatiseerd door deze afschuwelijke gebeurtenis, maar niet op dezelfde manier. Daardoor schept het trauma naast saamhorigheid ook afstand en is het de vraag of het ze zal lukken deze kloof te overbruggen. Als twee jaar na de gebeurtenis alles weer wat stabieler lijkt, wordt hun leven door een toevallige ontmoeting van Malte met een van de daders opnieuw op zijn kop gezet. Malte zint op wraak, Liv wil vergeving en rust. Om samen te kunnen blijven, zullen ze veel ruimte en begrip voor elkaars gevoelens en opvattingen moeten kunnen opbrengen.

Regisseur Sven Taddicken (wiens vorige film Gleissendes Glück twee jaar geleden in deze reeks te zien was) koos ervoor zich niet te richten op de gebeurtenissen an sich, maar op de manier waarop beiden apart de gebeurtenissen verwerken. Dat uitgangspunt, met daarbij het geweldige acteerwerk (Luise Heyer werd genomineerd als beste actrice voor de Deutsche Filmpreise 2019), maakt Das schönste Paar tot een onvergetelijk drama.

Regisseur: Sven Taddicken
met: Maximilian Brückner, Luise Heyer, Jasna Fritzi Bauer e.a.
DE/FR 2018, 97 min

Trailer

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger