Deutsches Kino | Der Vorname (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 29 september 2020 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino | Der Vorname (Amsterdam)
© Constantin Film | Tom Trambow

Wat een gezellig diner met vrienden had moeten worden, escaleert al snel. Niet iedereen begrijpt de keuze van Thomas en Anna om hun kind Adolf te noemen. De persoonlijke verwijten vliegen over tafel en zelfs lang bewaarde geheimen worden tijdens de frontale botsing van ego's onthuld. 

Stephan en zijn vrouw Elisabeth organiseren een diner met familie en kennissen. Wanneer Elisabeths broer Thomas aankondigt dat hij en zijn zwangere vriendin Anna hun nog ongeboren zoon Adolf willen noemen, verandert de sfeer.

Der Vorname is een remake van de Franse film Le prénom uit 2012, die weer was gebaseerd op een gelijknamig Frans toneelstuk uit 2010. De handeling in deze film werd verplaatst naar een grote woning in Bonn, en het scenario werd met kleine aanvullingen en veranderingen geactualiseerd, waardoor de film perfect aansluit op de huidige Duitse zeitgeist. De in het begin bewust wat stereotiep neergezette personages – de eloquente literatuurprofessor, de opofferingsgezinde lerares, de weinig gecultiveerde zakenman, de zachtmoedige musicus – komen dankzij het met zichtbaar enthousiasme samenspelende acteursensemble al snel tot leven, en door het brede beeldformaat en het inventieve camerawerk is het toneelverleden van de film nauwelijks nog herkenbaar.

Regisseur: Sönke Wortmann
met: Christoph Maria Herbst, Florian David Fitz, Caroline Peters, Justus von Dohnányi, Janina Uhse e.a.
DE 2018, 91 min

Trailer

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger