Deutsches Kino | 303 (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 30 juni 2020 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits met Engelse ondertiteling. Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino | 303 (Amsterdam)
© Kahuuna Films

Studente Jule is met haar camper onderweg naar Portugal om haar vriend te vertellen dat ze zwanger is. Onderweg pikt ze lifter Jan op die naar Spanje gaat om zijn vader te vinden. Een reis vol prachtige landschappen en diepe gesprekken, waarbij het hen steeds zwaarder valt niet verliefd op elkaar te worden.

Jan wil kennismaken met zijn biologische vader in Spanje; Jule wil naar haar vriend in Portugal om hem te vertellen dat ze van hem zwanger is. De twee komen elkaar tegen bij een tankstation, waar Jan van Jule in haar oude Mercedes 303-camper een lift naar Keulen krijgt. Jan is ervan overtuigd dat de mens van nature egoïstisch is, Jule ziet de mens eerder als empathisch en coöperatief. 

303, de nieuwe film van Hans Weingartner (Die fetten Jahre sind vorbei/The Edukators, 2004) biedt zon, zee, natuur, eten en drinken, een fijne soundtrack en nog meer ingrediënten van een echte zomerse roadmovie. De twee jeugdige hoofdpersonen dragen de film. Dwars door een Europa zonder grenzen, van Berlijn tot Portugal, weten Jan en Jule elkaar te boeien met filosofische discussies. Met vragen als ‘Maakt het kapitalisme de mens tot een neanderthaler?’, ‘Stort monogamie ons in het ongeluk?’ en ‘Kunnen we uitzoeken op wie we verliefd worden?’ De gesprekken worden naarmate de reis vordert steeds persoonlijker. En het wordt voor Jan en Jule steeds moeilijker om niet verliefd op elkaar te worden.

Regisseur: Hans Weingartner
met: Mala Emde, Anton Spieker e.a.
DE 2018, 145 min

Trailer

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger