Debat: Integratie - fabel of feit?
De positie van moslimvrouwen in Duitsland en Nederland

Datum: donderdag 10 november 2011 om 20:00 uur
Locatie: SPUI25
Informatie: voertaal: Duits / Engels
Toegang: gratis, aanmelden via www.spui25.nl
Debat: Integratie - fabel of feit?
© Necla Kelek

In het integratiedebat in Nederland staat vaak de moslimvrouw centraal. Dit is in Duitsland niet anders. En in beide landen draait het blijkbaar om dezelfde vragen. Belemmert religie een goede integratie? Is de moslimvrouw te weinig geëmancipeerd en staat dit een goede integratie van haar kinderen in de weg?

Over de integratie en de positie van de moslimvrouwen in Nederland en Duitsland lopen de meningen zeer uiteen. Sommigen stellen dat de islam de grootste belemmering vormt voor een succesvolle integratie. Anderen verzetten zich tegen deze volgens hen eenzijdige benadering. Het dragen van een hoofddoek bijvoorbeeld, is in hun ogen een vrije keuze, een verbod hierop discrimineert hen juist en ook op basis van de Koran kunnen vrouwen volgens hen geheel integreren.

De Duitse sociaalwetenschapster Necla Kelek, auteur van De Turkse bruid, is te gast in Amsterdam en gaat in discussie met Paul Scheffer, publicist en auteur van het opzienbarende essay Het multiculturele drama en met Naïma Azough, tot 2010 lid van de Kamerfractie van GroenLinks als woordvoerster justitie, politie en vreemdelingenzaken.
Moderatie: Nicole Colin, Duitsland Instituut Amsterdam

Het Duitsland Instituut Amsterdam organiseert deze discussiebijeenkomst in samenwerking met het Academisch-Cultureel centrum SPUI25 en het Genootschap Nederland-Duitsland.

Kijk voor meer informatie op de website van SPUI25

Lees ook het profiel van Necla Kelek op Duitslandweb

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger