Deadline DIA-Stipendium
Studiebeurs van het Duitsland Instituut Amsterdam

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 1 juli 2021
Informatie: Meer info via studereninduitsland.nl

Ga jij volgend semester naar Duitsland voor studie of onderzoek? Doe dan t/m 1 juli een aanvraag voor het DIA-Stipendium van 2.000-2.112 euro! Dit semester mogen alle aanvragers ook meedoen met een speciale taalcursus "Studeren in Duitsland" van het DIA en het Goethe-Institut Amsterdam. Daarnaast krijgen alle aanvragers 30% korting op de reguliere intensieve cursus van het Goethe-Institut in augustus.

Het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) ondersteunt met dit beursprogramma studenten en onderzoekers die zich voor hechtere banden tussen Nederland en Duitsland willen inzetten. Deze kandidaten kunnen hun keuze voor Duitsland goed motiveren en de meerwaarde van een verblijf in Duitsland voor hun (academische) loopbaan en persoonlijke ontwikkeling aantonen. 

Het DIA-Stipendium kan worden aangevraagd voor:

  • een periode in Duitsland als onderdeel van een studie in Nederland
  • een hele master in Duitsland na het afronden van een bachelor in Nederland
  • onderzoek in Duitsland als onderdeel van je studie in Nederland, een promotietraject of voor het voorbereiden van een promotievoorstel

Het verblijf moet een duur hebben van minimaal vier maanden voor studenten, minimaal drie maanden voor (aanstaande) promovendi. 

Dit semester mogen alle aanvragers ook meedoen met een speciale taalcursus "Studeren in Duitsland" die het DIA heeft opgezet samen met het Goethe-Institut Amsterdam. Daarnaast krijgen alle aanvragers 30% korting op de reguliere intensieve cursus van het Goethe-Institut in augustus.

Geïnteresseerde studenten en onderzoekers moeten voor 1 juli 23:59 uur een aanvraagdossier aanleveren per e-mail en zich aanmelden via een online registratieformulier. Alle informatie is te vinden op de website van Studeren in Duitsland.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger