Deutsches Kino | Es gilt das gesprochene Wort (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 26 oktober 2021 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Normale toegangsprijs: €11,00 | Met korting: €9,00
Deutsches Kino | Es gilt das gesprochene Wort (Amsterdam)
© XVerleih

Tegenovergestelde werelden komen samen wanneer de Turkse gigolo Baran de Duitse piloot Marion op een Turks strand ontmoet. In zijn streven naar een beter leven in Europa overtuigt hij haar ervan hem mee te nemen naar Duitsland. Wat begint als een afspraak, ontwikkelt zich tot iets diepers.

Tegengestelder kunnen hun levens amper zijn als ze elkaar op het strand van Marmaris voor het eerst ontmoeten: Marion, de zelfbewuste, onafhankelijke piloot uit Duitsland, en Baran, de charmante, ambitieuze versierder die droomt van een beter leven in het Westen. Vastbesloten vraagt hij Marion om hem mee te nemen naar Duitsland. En geheel tegen haar anders zo afgewogen en gereserveerde aard in besluit Marion tot een waagstuk: ze sluit een deal met hem, gaat een schijnhuwelijk met hem aan en bezorgt hem zijn eerste baan op het vliegveld. Voor haar omgeving komen de nieuwe feiten als een volslagen verrassing, vooral voor muzikant Raphael, met wie ze een knipperlichtrelatie onderhoudt. Ondertussen doet Baran er alles aan om de hem geboden kans op een nieuwe start te benutten.

Met Es gilt das gesprochene Wort verfilmde regisseur Ilker Çatak een verhaal dat hij al sinds zijn jeugd met zich meedroeg. Als zoon van Turks-Duitse immigranten bracht hij tot zijn achttiende zijn zomervakanties door in Marmaris, waar hij getuige was van de fascinerende maar ook ergerlijke cultureclash tussen de op een betere toekomst gerichte jonge Anatolische mannen en vrouwelijke toeristen op zoek naar een andere werkelijkheid, aandacht en liefde. Met zijn behoedzaam vertelde verhaal vol verrassende wendingen blijft Çatak ver weg van het kille cynisme van Ulrich Seidls Paradies: Liebe (2012). Zijn hoofdpersonen willen allebei hun leven veranderen en zijn bereid daar risico’s voor te nemen. In Anne Ratte-Polle en Ogulcan Arman Uslu vond hij geloofwaardige, zeer sympathieke vertolkers die het emotionele gewicht van de film blijven dragen tot aan het onverwachte, maar tot tevredenheid stemmende einde.

Es gilt das gesprochene Wort is geregisseerd door İlker Çatak. Çatak schreef samen met scenarioschrijver Nils Mohl het script.

Regisseur: Ilker Çatak
met: Anne Ratte-Polle, Oğulcan Arman Uslu, Godehard Giese, Sebastian Urzendowsky e.a.
122 min

Trailer

 

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger