Deutsches Kino | Mein Ende. Dein Anfang. (Delft)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 24 juni 2021 om 19:30 uur
Locatie: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, Delft
Informatie: Voor meer informatie zie: www.filmhuis-lumen.nl
Toegang: Toegangsprijs: €9,50, Student of jongeren <27 jaar: €7,50
Deutsches Kino | Mein Ende. Dein Anfang. (Delft)
© Telepool Verleih

Voor Nora en Aron is het liefde op het eerste gezicht. Als Aron opeens sterft, staat de tijd voor Nora stil. Ze vindt steun bij de onbekende Natan en heeft het vreemde gevoel hem al te kennen, zonder te beseffen wat ze echt delen.

Toen Nora en Aron elkaar op een regenachtige dag in de metro ontmoetten, was het liefde op het eerste gezicht. Ze zijn twee jaar samen en zijn nog steeds erg verliefd. Wanneer het jonge stel in een bankoverval terecht komt, wordt Aron per ongeluk neergeschoten door een van de overvallers. Hij sterft in de armen van Nora. In de volgende dagen probeert ze haar pijn te verdoven en brengt ze de nacht door met de onbekende Natan. Terwijl de politie het mysterie achter de overval probeert op te lossen, ontstaat er tussen Nora en Natan langzaam een ​​relatie.

Mein Ende. Dein Anfang. is het speelfilmdebuut van regisseur en scriptschrijver Mariko Minoguchi. Minoguchi noemde haar broer als belangrijkste inspiratiebron voor de film. Haar broer is natuurkundige en houdt zich onder meer bezig met de relativiteitstheorie en de kwantumtheorie. Vandaar dat de wereldwijde, Engelstalige titel van de film Relativity is. De kwestie van het toeval en het lot domineert Mein Ende. Dein Anfang. 

Regisseur: Mariko Minoguchi
met: Saskia Rosendahl, Edin Hasanović en Julius Feldmeier e.a.
DE 2020, 115 min

Trailer

 

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger