Dansvoorstelling: 'Family Matters' van Jochen Stechmann

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 2 april 2010 om 20:30 uur
Locatie: Theaterzaal Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam
Informatie: Organisatie: Melkweg Amsterdam. Duits gesproken, Engelse ondertiteling
Toegang: 8 euro/7 euro met korting/5 euro voor studenten

Nietzsche, Nico, Nirvana, dode herten, terroristen, vers fruit, opa's glazen oog en identiteit.... Dat zijn de ingrediënten van 'Family Matters'.

In zijn nieuwe stuk onderzoekt danser en theatermaker Jochen Stechmann - vergezeld door zijn moeder - in hoeverre je door je voorouders bent gepreconditioneerd. Hoe gaan we om met de aan ons meegegeven emotionele erfenis? Welke consequenties heeft dat op het alledaagse leven? En wat betekent het om Duits te zijn? Deze vraag wordt al snel wat ingewikkelder wanneer je grootouders ook prototypen van ‘de slechte Duitsers’ blijken te zijn.

Een aantal uitgestalde objecten, die zowel de individuele als ook de collectieve geschiedenis vertegenwoordigen, vormen de rode draad van 'Family Matters'. Deze semi-documentaire ontmoeting met het verleden slingert dansend, acterend en zingend tussen confrontatie en verzoening.

Jochen Stechmann speelt sinds 2002 in internationale producties (o.a. met TRASH, Blue Elephant, Das letzte Kleinod, Panama Pictures, Warner & Consorten) en maakt choreografische theaterwerk gericht op controversiële onderwerpen. Tegenwoordig tourt hij op internationale festivals met het door hem mee ontwikkelde duet 'Will you ever be happy again?' van Sanja Mitrovic.

Kijk voor meer informatie op de site van Melkweg Amsterdam.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger