Film: 'Der Mann, der über Autos sprang'
Filmreeks DEUTSCHES KINO

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 25 oktober 2011 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis
Informatie: Duits gesproken met Engelse ondertiteling
Toegang: €8,50, €6 met korting

De film 'Der Mann, der über Autos sprang' (Duitsland 2010) met Robert Stadlober en Jessica Schwarz is de tweede in de reeks DEUTSCHES KINO.

Julian vlucht uit een psychiatrische instelling. Hij zat hierin vast omdat hij een ongeluk veroorzaakte dat tot de dood van een vriend leidde. Toen wilde hij bewijzen dat hij over auto’s kon springen, nu wil hij bewijzen dat hij doormiddel van een mars van Berlijn naar Stuttgart voldoende energie kan vrijmaken om de doodzieke vader van zijn overleden vriend te genezen. Het duurt niet lang voordat zich een bont gezelschap bij hem aansluit. Kan hij inderdaad voor een wonder zorgen?

Deutsche Film- und Medienbewertung (FBW): Prädikat Besonders Wertvoll

De film wordt ook nog vertoond in filmhuis Lumen in Delft op 27 oktober.

De reeks DEUTSCHES KINO bestaat dit najaar uit vier films die in het teken staan van het verleden: een jonge vrouw op zoek naar haar wortels, een jongen die probeert fouten uit zijn verleden te herstellen, een bijzondere verzetsstrijdster uit de Tweede Wereldoorlog en een geweldig epos tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Deze filmreeks is een initiatief van het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande, het Filmhuis Lumen en Het Ketelhuis.

Website Het Ketelhuis >>

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger