Podiumgesprek: Nachrichten von Surinam
Duitsers in een Nederlandse kolonie

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 17 februari 2011 om 16:30 uur
Locatie: Tropenmuseum-Bibliotheek, Linnaeusstraat 2, Amsterdam
Informatie: Voertaal is Nederlands
Toegang: Gratis

Suriname kwam bij de “Vrede van Breda” in 1667 onder Nederlands bewind. Behalve het verkrijgen van arbeidskrachten met name uit Afrika, was vooral het aantrekken van Europese kolonisten van groot belang voor de opbouw van de infrastructuur van dat land. Een aanzienlijk deel van deze Europeanen kwam uit Duitsland. Hoe kwamen deze Duitsers in Suriname terecht en wat bewoog hen om de oversteek te maken? Over dit thema gaan de drie volgende kenners op dit gebied met elkaar in discussie:

Carl Haarnack is bezig met een cultuur historisch promotie-onderzoek naar de aanwezigheid van Duitsers in Suriname tussen 1650 en 1900. Hij is oprichter van Buku-Bibliotheca Surinamica en redacteur van het maandblad Parbode.

Prof. Alex van Stipriaan is conservator cultuur en geschiedenis Latijns Amerika en Caribisch Gebied van het Tropenmuseum en hoogleraar Caribische geschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Noraly Beyer is redacteur en presentator van de Wereldomroep. In 2008 nam zij na 23 jaar afscheid als presentator van het NOS Journaal.

Aanmelden vóór 14 februari: info@genootschapnld.nl of via tel. 020 6191832

Meer informatie:
Genootschap Nederland Duitsland

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger