Film: Das Lied in mir
Filmreeks DEUTSCHES KINO

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 29 september 2011 om 19:30 uur
Locatie: Filmhuis Lumen
Informatie: Duits gesproken met Engelse ondertiteling
Toegang: €8,50. Reserveren: 015 214 0226

De Duitse film Das Lied in mir (Duitsland/Argentinië 2011) van Florian Cossen is de eerste in de nieuwe reeks DEUTSCHES KINO.

De Duitse Maria hoort bij een tussenlanding op het vliegveld van Buenos Aires een Spaans kinderlied dat verborgen herinneringen laat ontwaken. Ze mist haar aansluiting en besluit op onderzoek uit te gaan. Als haar verontruste vader vervolgens naar Argentinië reist, raakt haar leven volledig ondersteboven. Hij bekent namelijk dat zij is geadopteerd en haar biologische ouders verdwenen tijdens het militaire regime in Argentinië. Maria begeeft zich vervolgens op een aangrijpende zoektocht naar haar verleden.

Winnaar jury -en publieksprijs van het Montreal World Film Festival.

De film wordt ook nog vertoond in de bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam op 27 september.

De reeks DEUTSCHES KINO bestaat dit najaar uit vier films die in het teken staan van het verleden: een jonge vrouw op zoek naar haar wortels, een jongen die probeert fouten uit zijn verleden te herstellen, een bijzondere verzetsstrijdster uit de Tweede Wereldoorlog en een geweldig epos tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Deze filmreeks is een initiatief van het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande, het Filmhuis Lumen en Het Ketelhuis.

Website Filmhuis Lumen >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger