Extra opdrachten

Extra opdrachten
© DIA

Als aanvulling op de fotozoektocht in de stad Düsseldorf, heeft het DIA opdrachten ontwikkeld die tijdens de excursie uitgevoerd kunnen worden. Hierbij hebben leerlingen de vrijheid om de opdracht naar eigen inzicht en creativiteit in te vullen. Aangeraden wordt om de leerlingen één opdracht te laten kiezen. Eventueel kunnen de volgende opdrachten ook voor andere steden gebruikt worden.

Creatief met nummerborden

  • Maak met behulp van de letters en cijfers op (Duitse) nummerborden een gedicht, een lied, een rap of een kort verhaal in het Duits. Gebruik hiervoor minstens drie verschillende nummerborden en probeer alle letters en cijfers te gebruiken. 

Creatief met straatnaamborden

  • Maak een historische tijdlijn van  namen die op straatnaamborden te vinden zijn. Maak foto’s van de straatnaamborden die jullie hebben gebruikt.
  • Maak een gedicht, rap of lied over het leven van één van de namen op de straatnaamborden. Maak foto’s van alle straatnaamborden die jullie hebben gebruikt.

Creatief met naamvallen

  • De leerlingen worden in groepen van de vier naamvallen verdeeld: Nominativ, Genitiv, Dativ en Akkusativ. Ieder groepje moet in de stad op zoek gaan naar zijn eigen naamval. Dit kan zijn op posters en reclameborden op straat, maar ook in de winkels van de stad. Elk groepje probeert zo veel mogelijk zijn eigen naamval te verzamelen en maakt hier na afloop een fotocollage van. Eventueel is een rap, lied of gedicht maken als verwerkingsopdracht ook mogelijk. 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger