Uitwisseling Keulen 2024

Uitwisseling Keulen 2024
© DIA

Van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 december 2024 organiseert het Duitsland Instituut Amsterdam een programma in Keulen voor studenten van de lerarenopleiding Duits en beginnende docenten Duits (jonger dan 30 jaar). Hier zullen we uitwisselen met studenten uit Duitsland over het thema mediawijsheid in de les.  

Het thema van deze uitwisseling is mediawijsheid. Hoe leren we leerlingen om bewust en kritisch met media om te gaan? Welke verschillen zijn er qua aanpak in Duitsland en Nederland? Tijdens het verblijf maken wij lesmateriaal dat aansluitend gebundeld wordt voor de deelnemers. 

Daarnaast is er ruimte voor (beginnende) docenten Duits en studenten om met elkaar uit te wisselen, de doeltaal te oefenen en hun Landeskunde te vergroten. Door de uitwisseling met studenten over de grens en het schoolbezoek leren wij een andere manier van lesgeven kennen.

Programmapunten 4-daagse excursie (onder voorbehoud):

Woensdag is reisdag/programma vanaf 14.00 uur - zaterdag afronding rond 14.00 uur in Keulen

Rondleiding studio WDR; schoolbezoek; workshop aan Universität Köln, Lehrstuhl DaF; bioscoopbezoek en workshop filmdidactiek; uitwerken van lesmateriaal

 Poster school

Alle info op een rij:

Datum en tijd: van woensdag 11 december 14 uur tot zaterdag 14 december 14 uur. 

Overnachting: Motel One Köln-Waidmarkt, Tel-Aviv-Strasse 6, Köln

Doelgroep: studenten van de lerarenopleiding Duits en docenten Duits in het voortgezet onderwijs, onder de 30 jaar

Kosten: 75 Euro eigen bijdrage

Meer informatie: Synke Hotje - s.hotje@uva.nl 

Aanmelden: tot 1 oktober 2024 middels een CV, korte motivatie en een (concept) van eigen lesmateriaal rond het thema mediawijsheid in de Duitse les aan onderwijs-dia@uva.nl; uiterlijk 15 oktober hoor je of je kan deelnemen.

Let op: maximaal 18 deelnemers uit Nederland

 

Dit programma wordt gefinancieerd door het Auswärtige Amt. De uitschrijving staat open voor jongeren in Duitsland en Nederland. Door zich aan te melden verplicht men zich om actief deel te nemen en het lesmateriaal dat ontwikkeld wordt ter beschikking te stellen. 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger