Verkiezingsbijeenkomsten 2017
Van en met het DIA

Verkiezingsbijeenkomsten 2017 © ulleo / Pixabay

Op 24 september 2017 gaan de Duitsers naar de stembus. In Nederland worden de Bondsdagverkiezingen nauwlettend gevolgd - met talrijke activiteiten, lezingen, boekpresentaties en discussies. Ook het Duitsland Instituut Amsterdam is als (mede-)organisator of gastspreker betrokken bij diverse verkiezingsbijeenkomsten. Een overzicht van alle evenementen van en met het DIA:  

24 augustus, 17.00 uur:
Boekpresentatie en debat: 'Angela Merkel, de Duitse verkiezingen en de toekomst van Europa' Presentatie ‘Angela Merkel. Een politieke biografie’ van Michèle de Waard (FD-columnist, oud-NRC-correspondent in Duitsland). Aansluitend debat met Carsten Brzeski (ING), Gerben van der Maarel (FD), Monika Milz (Governance Support) en Michèle de Waard.
Dauphine, Prins Bernhardplein 175, Amsterdam
Informatie en aanmelding

5 september, 19.30 uur:
EU-Forumdebat: ‘De Duitse verkiezingen: Merkel opnieuw aan zet?’
met Hanco Jürgens (DIA), Adriaan Schout (Clingendael) en Monika Sie Dhian Ho (Clingendael).
Humanity House, Den Haag
Informatie en aanmelding

11 september, 19.30 uur:
Het grote Duitslandcollege, waarin Margriet Brandsma (oud-NOS-correspondent in Duitsland) ingaat op het snel veranderende Duitsland, de invloed van Merkel en de opkomst van de rechts-populistische AfD. Georganiseerd door het Haagsch College.
Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag
Informatie en aanmelding

11 september t/m 22 september
DIA-Wahlwagen
Met een VW-busje reist het DIA-Onderwijsteam door het hele land om leerlingen op de hoogte te brengen van de Duitse verkiezingen. Gedurende twee lesuren (ca. 100 minuten) verzorgen onze collega's een gastles in de klas (Duits of maatschappijleer). 
Informatie

18 september
Machiavelli x DIA discuss: German elections
Samen met Studievereniging Machiavelli blikken we vooruit naar de Duitse verkiezingen. We bespreken de eventuele uitkomsten, het populisme in Duitsland en de relatie tussen Duitsland en de Europese Unie.
Informatie

24 september
Wahlparty (besloten bijeenkomst)
Op de dag van de Bondsdagverkiezingen organiseren de Duitse Ambassade Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer en Meines Holla & Partners de Wahlparty 2017 (besloten evenement) in Sociëteit Nieuwspoort, Den Haag.
Informatie

25 september, 17.00 - 18.30:
German Elections: The day after
Access Europe en Spui25 organiseren een evenement omtrent de uitslag van de verkiezingen. Verschillende Duitslandexperts waaronder Hanco Jürgens en Michèle de Waard geven een reactie op de uitslag van de Bondsdagverkiezingen. Informatie en aanmelding

26 september, 16.30 - 18.00 uur:
'Welk Europa kiest Duitsland?'
Zukunft Deutschland (de Haagse Hogeschool) organiseert een bijeenkomst over de uitslag van de Duitse verkiezingen. Collega Hanco Jürgens (Duitslandspecialist), Günter Gülker, directeur van de Duits-Nederlandse Handelskamer, en voormalig NOS-Duitslandcorrespondent Wouter Meijer gaan met elkaar in debat en voorzien de uitslag van commentaar. Informatie

27 september, 20.00 uur:
Tegenlicht Meet Up n.a.v. de Tegenlicht-uitzending ‘Sonntag mit Böhmermann (van zondag 24 september), waarin komiek Jan Böhmermann het huidige Duitsland onder de loep neemt. Onder andere met Marja Verburg (redacteur Duitslandweb, DIA).
Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Informatie en aanmelding

28 september, 20.00 uur:
Het Academisch Genootschap Eindhoven en het NGIZ Zuid organiseert een lezing over de Duitse verkiezingen met Hanco Jürgens. Informatie en aanmelding

29 september, 17.00 uur:
‘Het verhaal achter Duitsland’
Debat met Hanco Jürgens (DIA), Willem Melching (UvA) en Michèle de Waard (oud-NRC-correspondent Duitsland). 
Spui 25, Amsterdam
Informatie en aanmelding


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger