Actiegroep Duits

Begin 2011 publiceerde het DIA het Belevingsonderzoek Duits. Uit dit onderzoek volgden twaalf aanbevelingen voor aantrekkelijker onderwijs Duits aan Nederlandse scholen en op lerarenopleidingen (in 2017 vond het tweede Belevinsgonderzoek Duits plaats; lees hier verder).

Om niet bij aanbevelingen te blijven, organiseert het DIA sindsdien activiteiten voor leraren, leraren in opleiding en lerarenopleiders. Ook is er een Actiegroep gevormd die de krachten bundelt en zich sterk maakt voor de Duitse taal in Nederland: de Actiegroep Duits die zich via het platform "Mach Mit!" inzet voor de Duitse taal in Nederland. Deze groep bestaat uit het Goethe-Institut Niederlande, de Duitse Ambassade Den Haag, de Nederlands-Duitse Handelskamer, Nuffic en het DIA.

Dag van de Duitse Taal: 26 maart 2019 
Op dinsdag 26 maart 2019 vindt de achtste 'Dag van de Duitse taal' plaats. Thema dit jaar is "Duitstalige muziek". Scholen, organisaties en particulieren in heel Nederland kunnen met eigen initiatieven een bijdrage aan deze dag leveren. Voor meer informatie over deze dag met een terugblik en een overzicht van alle acties van voorgaande jaren kunt u kijken op de website van Mach Mit.

Leuk en handig om uit te delen in de klas of tijdens open dagen: de brochure 'Daarom Duits' (bekijk hem hier online) voor scholieren, leraren en ouders kan via onze webshop worden besteld. 

Video: Redenen om Duits te leren


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger