Actiegroep Duits

Begin 2011 publiceerde het DIA het Belevingsonderzoek Duits. Uit dit onderzoek volgden twaalf aanbevelingen voor aantrekkelijker onderwijs Duits aan Nederlandse scholen en op lerarenopleidingen (in 2017 vond het tweede Belevinsgonderzoek Duits plaats; lees hier verder).

Om het niet te laten blijven bij aanbevelingen, organiseert het DIA sindsdien activiteiten voor leraren, leraren in opleiding en lerarenopleiders. Ook is er een actiegroep gevormd die de krachten bundelt en zich sterk maakt voor de Duitse taal in Nederland: de Actiegroep Duits die zich via het platform "Mach Mit!" inzet voor de Duitse taal in Nederland. Deze groep bestaat uit het Goethe-Institut Niederlande, de Duitse Ambassade Den Haag, de Duits-Nederlandse Handelskamer, de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen en het DIA.

Dag van de Duitse Taal

Sinds 2012 wordt elk voorjaar één dag uitgeroepen tot de ‘Dag van de Duitse taal’.  Scholen, organisaties en particulieren in heel Nederland kunnen met eigen initiatieven een bijdrage aan deze dag leveren. In 2018 werd er voor het eerst een thema gekozen voor de Dag van de Duitse taal: "Duits in het beroepsleven". In 2019 stond de Dag in het teken van Duitstalige muziek en in 2020 stond moderne Duitstalige literatuur centraal. De Dag van de Duitse taal 2021 op 22 september staat in het teken van Austausch, oftewel uitwisseling. Meer lezen over de Dag van de Duitse taal.

Brochure: Daarom Duits

Leuk en handig om uit te delen in de klas of tijdens open dagen: de brochure 'Daarom Duits' voor scholieren, docenten of ouders met 10 redenen voor Duits. Download de brochures hier. Helaas zijn de brochures niet meer op papier verkrijgbaar.

Video: Redenen om Duits te leren


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger