Deutsches Kino | Freies Land (Delft)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 15 december 2022 om 19:30 uur
Locatie: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, Delft
Informatie: www.filmhuis-lumen.nl
Toegang: Prijs: €9,50 | Student of jongeren <27 jaar: €7,50
Deutsches Kino | Freies Land (Delft)
© Telepool

Twee rechercheurs onderzoeken de verdwijning van twee zussen in de Oost-Duitse provincie. Deze thriller is een remake van de Spaanse film La isla mínima en speelt met de spanningen tussen Oost en West in het recent verenigde Duitsland. Met Trystan Pütter, Nurit Hirschfeld, Felix Kramer en Nora von Waldstätten.

Rechercheur Patrick Stein wordt in 1992 vanuit Hamburg naar een afgelegen dorp vlakbij de Poolse grens gehaald om samen met zijn Oost-Duitse collega Markus Bach de verdwijning van twee zussen te onderzoeken. De ondervraging van de niet al te goed geïnformeerde bevolking doet aanvankelijk vermoeden dat de twee eenvoudigweg naar het Westen zijn gevlucht. Dat niemand zich zorgen lijkt te maken en dat de zaak in de doofpot wordt gestopt, vinden de rechercheurs echter verdacht. Als er vervolgens twee lichamen worden gevonden, blijkt dat er al eerder meisjes uit het dorp zijn verdwenen.

Freies Land is een remake van het Spaanse La isla minima dat zich afspeelt in 1980 na de val van dictator Franco. Toch voelt Freies Land heel anders aan door de situering. Regisseur Christian Alvart maakt slim gebruik van het wantrouwen tussen de mensen uit West- en Oost-Duitsland.

(DE 2019)
Lengte: 128 min.
Regie: Christian Alvart
Taal: Duits met Engelse ondertiteling


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger