Dag van de Duitse taal 2022

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 11 oktober 2022
Locatie: Landelijk
Informatie: Meer informatie via machmit.nl

Op dinsdag 11 oktober 2022 vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is 'Reisen'.

Scholen organiseren tijdens de Dag van de Duitse taal allerlei eigen acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Van het draaien van Duitse muziek in de aula, het koken van Duitse gerechten in een heuse kookshow, tot taaldorpen waar leerlingen in gesprek moeten gaan met Duitsers, alles kan! Ook is er dit jaar weer een landelijke quiz en een escape room. Tevens vindt 's avonds een speciale editie van de Sprachstammtisch plaats: de Nacht der deutschen Sprache.

In ons ideeënboekje en op de pagina's uw eigen initiatieven en fotoalbums vindt u nog meer ideeën. De Actiegroep Duits ondersteunt scholen door middel van landelijke scholierenactieslesmateriaal en het verstrekken van Mach-mit-pakketten.

Lees meer over de Dag van de Duitse taal. 

Over de Actiegroep Duits: 
Met de Actiegroep Duits bundelen zes partners hun krachten om het besef van het belang van de Duitse taal voor Nederland te vergroten: de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande, Nuffic en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA).

Meer informatie op de website machmit.nl


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger