De Staat van Duitsland (zie de agenda voor de nieuwe editie in 2017)
Het DIA maakt de balans op

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: vrijdag 3 juni 2016 om 14:00 uur
Locatie: West-Indisch Huis te Amsterdam, Herenmarkt 99, Amsterdam
Toegang: € 15 (studenten € 12,50). U kunt zich nu aanmelden en met iDEAL betalen (zie link). Uw factuur is de bevestiging van aanmelding.

Hoe staat Duitsland er voor in 2016? Wat speelt er in het machtigste land van Europa? Experts en wetenschappers geven een stand van zaken tijdens onze bijeenkomst 'Staat van Duitsland' op 3 juni 2016 in Amsterdam. Voor journalisten, studenten en iedereen die met Duitsland te maken heeft een ideale manier om in één dag Duitslandkennis en –contacten op te doen.

Klik hier voor de nieuwe editie "De Staat van Duitsland - Die Wahl" op 19 mei 2017.

Duitsland heeft zich van de zieke man van Europa ontwikkeld tot het economische powerhouse en de centrale politieke macht van Europa. Hoe gaat Duitsland met deze nieuwe rol om? Slaagt het erin Europa vlot te trekken of sleurt het de EU juist mee in een nieuwe crisis? Is het economische succes van de Bondsrepubliek een model voor andere landen, of is het einde van deze bloei al weer in zicht?

In Europa speelt Duitsland niet alleen een rol in de vluchtelingen- en de financiële crisis. Welke zaken spelen er verder en hoe staat ons buurland er in zijn geheel voor? Wij kijken achter de schermen en maken de balans op in onze ‘Staat van Duitsland’. Wij belichten de Duitse binnen- en buitenlandse politiek, de omgang met de vluchtelingencrisis, de ontwikkelingen in het partijenlandschap, de economische en culturele Nederlands-Duitse betrekkingen en ontwikkelingen op het gebied van kunst, theater en literatuur. We leveren feiten, gaan in discussie en geven inzicht in wat er in dit complexe land speelt.

U wordt op de hoogte gebracht door onder meer Paul Spies (Directeur Stadtmuseum Berlin), Friso Wielenga (Directeur Zentrum für Niederlande-Studien Münster), Jacco Pekelder (onderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht) Dieuwke van Ooij (Chef Buitenland Nieuwsuur), Kees van Paridon (Hoogleraar Economie Erasmus Universiteit Rotterdam), theatermaker Johan Simons (oa intendant Ruhrtriënnale en artistiek directeur NTGent), Wouter Meijer (Journalist bij NOS en auteur van 'We kunnen niet allemaal Duitsers zijn') en Annette Birschel (Journalist, auteur van o.a. Mordsgouda). Wetenschappelijk directeur Ton Nijhuis van het DIA houdt de keynote-speech.

Het programma begint om 14 uur. Na de keynote volgen drie rondes met drie parallelle sessies, u kunt dus per ronde kiezen uit drie thema's/sprekers. Van 17.15 uur tot 18 uur bent u van harte welkom bij de borrel.

Download hier het programma Staat van Duitsland (pdf)

Het DIA organiseert de Staat van Duitsland in het kader van zijn 20-jarig jubileum.

De bijeenkomst is inmiddels uitverkocht. U kunt geen kaarten meer kopen.

Bekijk ook onze uitgebreide voorproductie

Logo DIA jubileum


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger