Voorstelling | Adolf Hitler - Mein Kampf, Band 1 & 2
Rimini Protokoll / Brandstichter 2017

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 7 februari 2017 om 20:30 uur tot 8 februari 2017 om 22:45 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits (met Nederlandse boventiteling) Voor meer informatie: info@ssba.nl / +31 20 6242311
Toegang: Prijzen variëren van € 10,- tot € 32,50
Voorstelling | Adolf Hitler - Mein Kampf, Band 1 & 2
© Candy Welz

Rimini Protokoll, een Duits collectief, maakt een genuanceerde voorstelling over een groot taboe: Adolf Hitlers Mein Kampf. Wat staat er eigenlijk in? Wat zijn de gevaren van deze 90 jaar oude tekst? En welke mythevorming bestaat rond dit boek? Op 7 en 8 februari wordt dit toneelstuk in de stadsschouwburg Amsterdam opgevoerd.

Het Duitse collectief Rimini Protokoll staat bekend om zijn documentair theater gemaakt met hulp van 'experts van het dagelijks leven'. Deze Brandstichtervoorstelling gaat over een veel besproken boek dat in vele landen niet verkocht mag worden: Mein Kampf van Adolf Hitler. In januari 2016 is het copyright vervallen en is het boek publiek domein geworden. Rimini Protokoll heeft samen met diverse mensen, die een persoonlijke of professionele relatie met het boek hebben, de geschiedenis van Hitlers manifest doorgenomen. "Een juriste, een boekbinder, een Turks-Duitse rapper, een Israëliër die Mein Kampf ooit las als managementboek, een blinde radioman die het in braille voorleest, een vrouw die het als 15-jarige in handen kreeg". Dit is de groep die het stuk inelkaar heeft gezet. Ze lazen het boek van kaft tot kaft, verzamelden informatie en wetenswaardigheden en gingen op zoek naar kopieën van het boek en brengen deze mee naar het theater. Een zoektocht naar de mythes en feiten van Mein Kampf

Brandstichter 2017 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Ammodo, Fonds Podiumkunsten, het Goethe-Institut Niederlande en de anonieme gevers.

Voor meer informatie klik hier


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger