Boekpresentatie | Govert Jan Bach over Martin Luther en Johann Sebastian Bach

Activiteit van externe partij

Datum: zondag 29 januari 2017 om 15:30 uur tot 18:00 uur
Locatie: Oude Lutherse Kerk, Singel 411, Amsterdam
Informatie: Aanmelden via pers@rubinstein.nl
Toegang: Gratis
Boekpresentatie | Govert Jan Bach over Martin Luther en Johann Sebastian Bach
© Wikimedia

Deze maand verschijnt het nieuwe luisterboek: Govert Jan Bach over Maarten Luther en Johann Sebastian Bach - twee grensverleggers. Op 29 januari vindt de boekpresentatie plaats met een muzikale omlijsting van het Kwintessens-ensemble onder leiding van Nannie Schuller. 

De twee genieën Maarten Luther en Johann Sebastian Bach hebben een grote invloed gehad op de wereld en zijn denkwijze. Luther ging de strijd aan met de keizer en de paus en zette daarmee de wereldgeschiedenis op zijn kop. Zijn handelen kenmerkte de overgang van de duitsere Middeleeuwen naar de moderne tijd. Twee eeuwen laten was het Bach die de muziek fundamenteel en tot een tot dan toe ongeëvenaard niveau bracht. Relatief onbekend is de ingrijpende invloed die Luther had op het denken en zodoende op het componeren van J.S. Bach.  

Het luisterboek gaat in op de levens van beiden en belicht de musicus in Luther en de theoloog in Bach. Het boek bespreekt uiteenlopende thema's, zo gaat het in op de nadagen van Luther in betrekking tot het ernstige anti-judaïsme en worden enkele Bachcantates gedetailleerd behandelt. Daarnaast bevat het luisterboek twee cd's met de vier Lutherse missen van J.S. Bach in de uitvoering van Philippe Herreweghe en zijn Collegium Vocale Gent.

Voor meer informatie over het boek en de boekpresentatie klik hier


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger