Theater | Hikikomori

Datum: zaterdag 25 februari 2017
Locatie: Studio de Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam
Informatie: Meer informatie via cultuur@rotterdam.goethe.org / 010 - 209 20 90
Toegang: Prijs: € 12,50
Theater | Hikikomori © Sander van der Poort

Hikikomori is een Japans fenomeen waarbij een persoon, meestal een jongere, zich sociaal volledig terugtrekt uit de samenleving. Theater Labor (Bielefeld, Duitsland) en Studio de Bakkerij (Rotterdam) zijn een samenwerking aangegaan en daaruit is het gelijknamige stuk Hikikomori ontstaan. De twee theaters proberen met dit theaterstuk het probleem dat dit verschijnsel veroorzaakt, onder jongeren zichtbaar te maken.

Hikikomori is een verschijnsel dat in Japan als een uniek syndroom wordt gezien en wereldwijd voorkomt. In een veranderde wereld is het voor jongeren soms moeilijk om verbindingen aan te gaan. Soms is het makkelijker om weg te vluchten uit de maatschappij dan om er aan mee te doen. 

In dit theaterstuk spelen zes Nederlandse jongeren samen met zes Duitse jongeren een stuk over de eenzaamheid van het internet. Dit doen zij niet in dezelfde ruimte maar via het eenzame internet. Door live-streaming, Facebook, Skype en Snapchat houden ze contact met elkaar ofwel ze zien elkaar via het world wide web. 'Echt' persoonlijk contact maken ze niet. De Duitse acteurs zijn op scherm live te zien tijdens de Nederlandse voorstelling en vice versa. 

Bezoek de voorstelling en ervaar zelf de geheime en eenzame wereld achter het internet.

Voor meer informatie klik hier


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger