Kino Klub Goethe | Jerichow (Den Haag)

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 6 april 2017 om 20:00 uur
Locatie: Literaturhaus | Deutsche Bibliotheek Den Haag, Witte de Withstraat 31-33, Den Haag
Informatie: Voertaal: Duits met Duitse ondertiteling
Toegang: € 6,00 | met korting: € 3,00 | met Goethe-Pass gratis
Kino Klub Goethe | Jerichow (Den Haag)
© Filmstill

Het Goethe-Institut Rotterdam vertoont op vier april de film 'Jerichow'. Deze film behandelt het leven van drie mensen die door het lot bij elkaar worden gebracht. In het noordoosten van Duitsland op afgelegen wegen, in de bossen en aan de kliffen bij zee ontwikkelt zich een driehoeksrelatie, met alle gevolgen van dien.

Regisseur: Christian Petzold
DE 2008/2009, 93 Min.

Het lot brengt drie mensen in Jerichow samen, een door leegloop en werkloosheid geteisterd plaatsje in Oost-Duitsland. De ontmoeting van een ex-soldaat met de uit Turkije afkomstige eigenaar van een cafetariaketen en zijn raadselachtige vrouw voert hen naar de afgrond. Thomas, Ali en Laura zijn op hun hoede voor elkaar en houden hun geheimen voor zichzelf. Ze zijn op zoek naar liefde en tegelijk naar veiligheid. Ze zijn van elkaar afhankelijk, maar wat ze van elkaar willen, is slechts mogelijk door verraad.

Aan het begin van iedere maand presenteren het Goethe-Institut Rotterdam en Literaturhaus│Deutsche Bibliothek Den Haag in de filmreeks Kino Klub Goethe bijzondere films uit en over Duitsland.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger