Concert | Amsterdams Opera Koor samen met Chorvereinigung Spandau
Amsterdam en Berlijn, samen door muziek

Datum: zondag 26 maart 2017 om 14:15 uur
Locatie: Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam
Informatie: Meer informatie via www.operakoor.nl
Toegang: € 28,- inclusief garderobe, pauzedrankje en programma. Kaartverkoop via de kassa van de Beurs van Berlage van 11.00 tot 18.00 uur, telefonisch: 020-5313355, of via de website van de Beurs.
Concert | Amsterdams Opera Koor samen met Chorvereinigung Spandau © Beurs van Berlage

Op zondagmiddag 26 maart geeft het Amsterdams Opera Koor samen met de Chorvereinigung Spandau uit Berlijn een feestelijk operaconcert in de Beurs van Berlage. Deze middag staat in het teken van liefde, verraad, achterdocht, succes en vreugde.


Het Amsterdams Opera Koor werd in 1950 opgericht en heeft als repertoire grote operawerken uit de 19e en begin 20e eeuw. De geschiedenis van de Chorvereinigung Spandau gaat terug tot 1859. Het repertoire van dit Berlijnse koor omvat ook operette, musical, oratorium, gospel en volksmuziek. De koren hebben sinds enkele jaren nauwe banden met elkaar.

Claudia Patacca, een veelzijdige Nederlandse sopraan, verleent haar medewerking. Zij solleerde bij operagezelschappen in binnen- en buitenland, maar ook met haar liedvertolkingen heeft zij veel faam verworven.  

De muzikale leiding is in handen van Ago Verdonschot, dirigent van het Amsterdams Opera Koor, die tevens de bariton-solo’s voor zijn rekening neemt en Ulrich Paetzholdt, dirigent van de Chorvereinigung Spandau. De koren worden aan de concertvleugel om beurten begeleid door Ardjoena Soerjadi en Jake Walsh. Gastvrouw is de bekende tv-presentatrice Quinty Trustfull.

De uitvoering vindt plaats in de Effectenbeurszaal van de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam.

Kaarten à € 28,- inclusief garderobe, pauzedrankje en programma zijn hier verkrijgbaar. Daarnaast zijn de kaarten ook aan de kassa van de Beurs van Berlage verkrijgbaar. Deze is dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00.

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger