Lezing met gesprek | Larven van Nora Wagner (Den Haag)
In gesprek met Gabriele de Koning

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 28 maart 2017 om 19:00 uur
Locatie: Duitse Internationale Schule Den Haag, van Bleiswijkstraat 125, Den Haag
Informatie: Voertaal: Nederlands. Voor meer informatie en aanmelden: info@genootschapnld.nl / 020-7792016
Toegang: Gratis
Lezing met gesprek | Larven van Nora Wagner (Den Haag)
© Genootschap Nederland-Duitsland

Vruchteloze relaties, in de steek gelaten kinderen, jaloerse zussen of een dode goudvis. Een kleine greep uit de wrange kwesties die in het nieuwe boek 'Larven' van Nora Wagener aan bod komen. Op 27 maart leest de Luxemburgse schrijfster uit haar bundel met korte verhalen voor. Daaropvolgend voert Gabriele de Koning een gesprek met Wagener.

De personages van Nora Wagener bevinden zich in een tussenstadium, in een actief proces van wording. De titel van het boek duidt dit al aan: Een larve wijkt in zijn eerste levensfase volledig af van zijn volwassen exemplaar en maakt aldus een grote ontwikkeling door. In 'Larven' leven de personages in een wereld waarin de tussenmenselijke communicatie met al haar valkuilen een centrale rol speelt.

Sommige verhalen uit dit boek zijn in literaire tijdschriften gepubliceerd. Wagener heeft met dit boek al diverse prijzen gewonnen.

« Formeel gevarieerde, meervoudig gecodeerde en zodoende intellectueel veeleisende prozaminiaturen… Een beetje gekke humor, ongeëvenaarde verbeeldingskracht …» Jérôme Jaminet, BÜCHERmagazin«

… in „Larven“ zijn handeling en episodisch verloop nauwelijks meer dan een rudiment van waaruit Wagener het eigenlijke literaire initiatief durft te nemen: namelijk door een even bizarre als precieze taal een stemming op te roepen. » Samuel Hamen, Journal.

Er is gelegenheid het boek te kopen. Na de lezing signeert de schrijfster.

Genootschap Nederland-Duitsland in samenwerking met Ambassade van Luxemburg en het Goethe-Institut Nederland.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger