Debat en boekpresentatie | G10 van de economie en filosofie
Met Peter Sloterdijk: Das Schelling Projekt.

Datum: vrijdag 24 maart 2017 om 13:00 uur
Locatie: Westerkerk, Prinsengracht 279-281, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Engels en Duits. Meer informatie via: info@g10vandeeconomie.nl.
Toegang: € 35,- / met korting € 25,-
Debat en boekpresentatie | G10 van de economie en filosofie © G10 van de economie en filosofie

Op 24 en 25 maart vindt het festival G10 van de economie en de filosofie plaats. Het eerste blok van dit festival heeft als thema 'verken de toekomst', waarbij vier uiteenlopende persoonlijkheden hun visie op de toekomst geven. Aansluitend leest Peter Sloterdijk voor uit zijn nieuwste roman 'Das Schelling Projekt'.


Het eerste blok van het festival probeert vragen over de toekomstige samenleving te beantwoorden. Welke goede en/of slechte veranderingen zal de samenleving de komende jaren doormaken? 'Robots' kunnen delen van de samenleving doen laten verdwijnen, zoals bijvoorbeeld in de haven van Rotterdam, waar een terminal zonder personeel bediend kan worden. Na 2020 zullen er pillen op de markt zijn die het IQ aanzienlijk kunnen doen stijgen, waardoor concurrentie geleidelijk aan wegvalt. Goed of fout? Peter Sloterdijk, Rupert Sheldrake, Eva Rovers en Evgeny Morozov gaan van 13:00 tot 14:15 met elkaar in gesprek en lichten hun opvattingen over de toekomst toe. De moderator van deze middag is Boudewijn Richel.

Van 14:30 tot 15:00 uur leest Peter Sloterdijk voor uit zijn nieuwe roman 'Das Schelling Projekt': een filosofisch, bij voorbaat controversiële 'erotische roman'. De roman vertelt het verhaal van vijf wetenschappers die na afwijzing van de financiering van hun onderzoeksproject 'mysterie van de vrouwelijke seksualiteit', het belang van dit onderzoek proberen na te gaan. Naast een conceptueel objectieve benadering komen ze tot de ontdekking dat ook een subjectieve benadering nodig is. De vraag die Sloterdijk net zoals in zijn eerdere filosofische werken stelt is: Wat is de mens? De seksualiteit die in de roman naar voren komt laat zich moeilijk filosofisch begrijpen. Hierdoor is de omschrijving fictie een mogelijk geschiktere term voor het boek. Das 'Schelling Projekt' laat zich aldus als een fascinerende zoektocht naar de grenzen van filosofie en literatuur lezen.

Voor meer informatie klik hier.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger