Tentoonstelling | ZEBRA Poetry Film Festival
te gast in Rotterdam

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 30 mei 2017 tot 16 juni 2017
Locatie: Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9, Rotterdam
Informatie: Meer informatie via Goethe-Institut Rotterdam: 010-2092090 / info@rotterdam.goethe.org
Toegang: Gratis. Openingstijden: di t/m do 13.00-18.30 uur en op afspraak
Tentoonstelling | ZEBRA Poetry Film Festival
© ZEBRA Filmfestival

In het kader van de Poetry & Art Gallery Tour zijn vanaf 30 mei in de ZEBRA Poetry Film Lounge twee weken lang werken te zien die met de Goethe Filmpreis zijn onderscheiden en andere hoogtepunten van de afgelopen jaren.

 

Het gedicht is in alle kunsten zichtbaar. Dat geldt zowel voor de muziek als voor de dans en de beeldende kunst. De poëziefilm is zo oud als het filmmaken zelf. Sinds de opkomst van de computer, rond het einde van de jaren tachtig, heeft de poëziefilm zich razendsnel en wereldwijd tot een genre ontwikkeld. De film kan nu met uiteenlopende stilistische middelen op de structuur van een gedicht reageren en wisselt in een handomdraai van realiteit naar virtualiteit, van een realistische scène naar animatie.

Het ZEBRA Poetry Film Festival is in het Haus für Poesie in Berlijn ontwikkeld en vindt sinds 2002 om de twee jaar als internationaal festival plaats. Het is het grootste in zijn soort ter wereld. Verspreid in Rotterdam toont de tour werk van kunstenaars voor wie taal, het woord en de poëzie een belangrijke inspiratiebron is.

Thomas Zandegiacomo Del Bel heeft deze tentoonstelling samengesteld. Hij is artistiek leider van het ZEBRA Poetry Film Festival en curator van de ZEBRA Poesiefilmclub van het Haus für Poesie en poesiefestival Berlin.

Goethe-Institut in samenwerking met Poetry International Festival en ZEBRA Poetry Film Festival/Haus der Poesie Berlin.

Alle poesiefilms die in de lounge te zien zijn.  


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger