Lezing | Het Grote Duitsland College
Met Margriet Brandsma

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 11 september 2017 om 19:30 uur
Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag
Informatie: Meer informatie via www.haagschcollege.nl
Toegang: Tickets € 17,50 (met korting € 14)
Lezing | Het Grote Duitsland College
© bearinthenorth / Pixabay

In het Grote Duitsland College neemt oud-correspondent Margriet Brandsma het land onder de loep, en kijkt welke gevolgen de Bondsdagverkiezingen 2017 voor Europa hebben. Een lezing binnen het kader van het Haagsch College, in Perscentrum Nieuwspoort.

 

 

Nu Trump, Poetin en Erdogan de internationale politiek beheersen, blijkt Angela Merkel een van de laatste verdedigers van de liberale wereldorde te zijn. Hoe heeft Merkel in 12 jaar haar stempel gedrukt op haar land en Europa? En hoe zal dit na de Duitse verkiezingen in september veranderen?Zal de rechts-populistische partij AfD de kiesdrempel halen, en wat zou dit betekenen voor Duitsland? Dat zijn vragen die tijdens deze lezing aan bod komen.

Margriet Brandsma is journalist en werkte tien jaar als correspondent in Duitsland voor de NOS. Ze schreef onder andere het boek Het mirakel Merkel.

Het Grote Duitsland College maakt deel uit van de reeks Haagsch College in Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag. De reeks geeft achtergrondkennis over actuele nieuws en ontwikkelingen.

Meer informatie en aanmelding via de website van het evenement. Met de kortingscode DLDINS350 kunnen vrienden van het Duitsland Instituut Amsterdam tickets voor €14,-  in plaats van €17,50 ontvangen. 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger