Deutsches Kino: Der junge Karl Marx (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 29 mei 2018 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Reserveren via 020-6840090. Informatie: www.ketelhuis.nl
Toegang: € 10,00 / € 9,00 met kortingskaart
Deutsches Kino: Der junge Karl Marx (Amsterdam)
© Neue Visionen

De jonge Karl Marx leeft met zijn vrouw Jenny in ballingschap. In Parijs ontmoet hij de jonge Friedrich Engels. Samen zetten de twee jonge mannen een van de grootste veranderingen in de wereldgeschiedenis in gang. Een bijzonder historisch portret.

In Duitsland staat de sterk onderdrukte intellectuele oppositie op doorbreken. In Frankrijk herenigen de arbeiders zich opnieuw in de buitenwijk Saint-Antoine, bakermat van alle revoluties. En ook in Engeland komt het volk op straat; niet louter meer om het koningshuis omver te werpen, in Manchester gaat het om een industriële revolutie. Tegen de achtergrond van deze onwikkelingen, volgt de film de jonge jaren van Karl Marx: de jaren 1842-48, van de Rheinische Zeitung tot het Communistisch Manifest.

Als hij 26 jaar is, leeft Marx met zijn vrouw Jenny in ballingschap. In 1844 ontmoet hij in Parijs de jonge Friedrich Engels, zoon van een fabriekseigenaar. Engels doet onderzoek naar de schandalige opkomst van het Engelse proletariaat. De mannen besluiten dat "filosofen de wereld enkel hebben geïnterpreteerd, waar in wezen het doel is om deze te veranderen".

Regisseur: Raoul Peck
D, 2017 - 112 minuten

Trailer

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdam, het Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger