Deutsches Kino: Reise nach Jerusalem (Amsterdam) met Q&A

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 18 december 2018 om 19:00 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Reserveren via 020-6840090. Informatie: www.ketelhuis.nl
Toegang: € 10,00 / € 9,00 met kortingskaart
Deutsches Kino: Reise nach Jerusalem (Amsterdam) met Q&A
© Kess Film

Alice is 39 jaar, single en werkloos.  Ze probeert met tegoedbonnen rond te komen en haar leven weer op de rails te krijgen. Regisseuse Lucia Chiarla en producent Giulio Baraldi zijn bij de vertoning aanwezig.

“Reise nach Jerusalem” (stoelendans) is een spel waarbij je geluk moet hebben. Je moet op het juiste moment op de juiste plek staan – anders is er geen stoel meer over om op te zitten. 
Alice is 39 jaar, single en werkloos. Zij wint met dit spel niet meer. Haar dagen zijn gevuld met het versturen van sollicitaties, maar telkens weer wordt zij afgewezen. Van het arbeidsbureau moet ze verplicht naar sollicitatietrainingen, maar Alice weet dat dit niets uithaalt. Op een ochtend besluit ze dan ook om dit niet meer te doen. Daardoor ontvangt zij minder uitkering en zit ze al snel in geldnood. Haar ouders en vrienden weten niet hoe groot de problemen van Alice zijn; ze kan de waarheid goed verbergen. En terwijl ze met tegoedbonnen het hoofd net boven water weet te houden, probeert ze uit alle macht haar leven weer op rails te krijgen.

Regisseuse Lucia Chiarla en producent Giulio Baraldi zijn bij de vertoning aanwezig. Zij gaan vooraf en na afloop van de film in gesprek met filmwetenschapper Judith Keilbach. Het voorgesprek begint om 19 uur. 

Genomineerd voor de Max-Ophüls-Preis 2018 voor beste speelfilm.

TrailerDe filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger