Voorstelling | WILHELM*INA

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 19 juli 2018 tot 22 juli 2018
Locatie: Het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, Utrecht
Informatie: Meer informatie via: www.das-letzte-kleinod.de/
Toegang: €26,40 (volwassenen), €13,20 (kinderen t/m 13 jaar)
Voorstelling | WILHELM*INA
© Julia Kawka

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Het Nederlands-Duitse theatergezelschap Das Letzte Kleinod maakt in het kader daarvan een boeiend theaterstuk over de vlucht per trein van de Duitse Keizer Wilhelm II naar het neutrale Nederland. Van 19 t/m 22 juli is de voorstelling te zien in Het Spoorwegmuseum te Utrecht.

Dat de Duitse keizer Wilhelm II per trein naar Nederland vluchtte en hier tot zijn dood verbleef is niet bij iedereen bekend. De herdenking van het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog is aanleiding om dit verhaal op het toneel te brengen. 

November 1918, de Eerste Wereldoorlog loopt ten einde en Europa ligt in puin. Keizer Wilhelm II slaat met zijn trein op de vlucht. Bij het grensplaatsje Eijsden vraagt hij op het station om asiel in Nederland, maar koningin Wilhelmina twijfelt. Uiteindelijk geeft ze zijn trein groen licht om door te rijden. Meer dan twee decennia zal de ongenode vluchteling op de Utrecht heuvelrug verblijven. 

Lees meer over de voorstelling bij Duitslandweb. 

Das Letzte Kleinod

Het theatergezelschap is gespecialiseerd in documentair theater op bijzondere locaties. Sinds 1990 spelen zij door heel Europa vanuit de Oceaanblauwe Trein. Regisseur Jens-Erwin Siemssen interviewde voor het theaterstuk WILHELM*INA veel personen, waardoor rondleiders van Huis Doorn en Kasteel Amerongen.

Jongerentheateruitwisseling

Bij deze voorstelling is een jongerenuitwisseling georganiseerd, mogelijk gemaakt dankzij het project Jonge Kunst van het Fonds voor Cultuurparticipatie. 

Speeltijden en kaartverkoop

Speeldata: donderdag 19 juli t/m 22 juli. Aanvang: dagelijks om 18:00 uur en 20:00 uur. Inloop per voorstelling een half uur voor aanvang.

Kaartjes zijn online te verkrijgen. 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger