Tentoonstelling | Duitse Expressionisten
uit het Museum Ostwall, Dortmund

Datum: dinsdag 16 april 2019 tot 25 augustus 2019
Locatie: Singer Laren, Oude Drift 1, Laren
Informatie: Zie https://www.singerlaren.nl/ voor meer informatie.
Toegang: Regulier tarief: € 17.00 - met museumkaart gratis.
Tentoonstelling | Duitse Expressionisten
© DIRECTMEDIA

Vanaf 16 april is in Singer Laren de tentoonstelling 'Duitse expressionisten' te zien, met daarin aandacht voor een betrekkelijk onbekende verzameling van een aantal wereldberoemde Duitse expressionisten.

Een tentoonstelling van heftige kleuren, ruwe penseelstreken en vervormde beelden: de nazi’s bestempelden het als verderfelijk en verbanden alle in hun ogen “entartete kunstwerken”.

Het waren in het bijzonder de Duitse expressionisten die het moesten ontgelden. Met hun ongekunstelde beelden refereerden zij aan de oerkunst waar het gevoel regeert. Deze tentoonstelling toont en beschrijft een bijzondere en betrekkelijk onbekende verzameling van een aantal wereldberoemde Duitse expressionisten, waaronder Brücke kunstenaars Emil Nolde, Ernst Ludwig Kirchner, Erich Heckel, Otto Mueller, en kunstenaars van “Die Blaue Reiter”, als Wassily Kandiski, Alexej von Jawlensky, Franz Marc en August Macke.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan Max Beckmann, die –op de vlucht voor de nazi’s van 1937 tot 1947- in Amsterdam zijn beste werken maakte.

De verzameling behoort toe aan Museum Ostwall in Dortmund, waar directeur Leonie Reygers (1905-1985) kort na de oorlog begon met samenstellen van deze bijzondere collectie.

Tickets zijn bestelbaar op de website van Singer Laren.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger