Tentoonstelling | Katrin Hosterbach: Painted music, painted words
met vernissage op 8 mei

Datum: donderdag 9 mei 2019 tot 20 mei 2019
Locatie: Korte Vijverberg 2, Den Haag
Informatie: Meer informatie op newgermanart.nl
Tentoonstelling | Katrin Hosterbach: Painted music, painted words
© Katrin Hosterbach: Brache

Van 9 tot 20 mei organiseert galerie New German Art de pop-up tentoonstelling 'Painted music, painted words', met schilderijen van Katrin Hosterbach die haar werken baseerde op literaire en muzikale inspiratiebronnen.

In haar grote, monochrome schilderijen laat de Berlijnse kunstenares Katrin Hosterbach zich inspireren door zowel muziek als literatuur. Zo baseerde zij een serie indrukwekkende werken op het boek Atemschaukel van Nobelprijswinnares Herta Müller. Andere schilderijen en mixed media-werken verwijzen naar muziekstukken van John Dowland (Come heavy sleep) en Igor Stravinsky (Sacre du Printemps).

De muzikaal omlijste vernissage (in samenwerking met de Deutsche Bibliothek Den Haag) is op woensdag 8 mei om 19.30 uur. In een (Duits gesproken) artist talk zal de kunstenares vertellen over haar literaire en muzikale inspiratiebronnen. Graag aanmelden via info@newgermanart.nl.

De pop up-tentoonstelling loopt 2 weken van 9 tot 20 mei, steeds van donderdag tot en met zondag van 12 tot 18 uur. 

New German Art is een online galerie voor hedendaagse Duitse kunst. Ze vertegenwoordigen rond de twintig contemporaine beeldhouwers en schilders die werken in de abstracte traditie. De meeste kunstenaars hebben hun sporen in de Duitse kunstwereld (ruimschoots) verdiend. Ze exposeren solo in galeries, staan op (internationale) kunstbeurzen en zijn opgenomen in privécollecties.

Meer informatie op de website van New German Art.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger