Deutsches Kino | Die Goldfische (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 27 oktober 2020 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits met Engelse ondertiteling. Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino | Die Goldfische (Amsterdam)
© Sony Pictures

Alles in het leven van Oliver draait om werken. Hij steekt vrijwel al zijn tijd in zijn carrière als portfolio manager. Als hij op een dag echter gehaast onderweg is naar een afspraak, leidt dit tot een auto-ongeluk. De diagnose: dwarslaesie, drie maanden in een rehabilitatiecentrum met een bedroevende internetverbinding en de rest van zijn leven in een rolstoel. Hij laat het hier echter niet bij zitten.

Opzoek naar beter internet stuit Oliver op een bont gezelschap van medebewoners, waaronder vier met een beperking en twee begeleiders, die zichzelf de “Goldfisch Gruppe” noemen. Naast zijn lichamelijke beperking heeft hij op dat moment nog een probleem: een lading zwart geld, dat hij in Zürich op de bank heeft staan, dreigt ontdekt te worden. Al snel ziet Oliver de voordelen van positieve discriminatie. Een onschuldig uitje met een gehandicaptenbusje blijkt de perfecte dekmantel om zijn zwart verdiende geld de Duits-Zwitserse grens over te smokkelen. Ontdekt Oliver uiteindelijk dat het leven meer is dan geld en dat geluk uit onverwachte hoek kan komen?

Zowel de regie als het draaiboek zijn van de hand van nieuwkomer Alireza Golafshan, van wie Die Goldfische het langspeelfilm debuut is. Het resultaat is een humoristische en hartverwarmende roadmovie, die je zeker niet wilt missen.

Regisseur: Alireza Golafshan
met: Tom Schilling, Jella Haase e.a.
DE 2019, 89 min

Trailer

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger