Deutsches Kino | All I Never Wanted (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 24 november 2020 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits met Engelse ondertiteling. Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino | All I Never Wanted (Amsterdam)
© Mars on Mars film production

Filmmakers Annika en Leonie zoeken een sponsor voor de maak van hun nieuwe documentaire en kunnen hun geluk niet op wanneer dit ook daadwerkelijk lukt. In deze documentaire brengen ze het leven van opkomend model Nina en tv-actrice Mareile in beeld. De vier vrouwen komen echter voor verschillende grote keuzes te staan en moeten beslissen hoeveel zij op willen offeren voor hun carrières.

All I Never Wanted is het verhaal van vier vrouwen, die allen om hun plek in het medialandschap moeten vechten. Nina (17) schuift haar school aan de kant om zich volledig op haar gedroomde carrière als model te kunnen storten. Bekende tv-actrice Mareile (42) wordt aan de kant geschoven voor een jongere actrice en moet zichzelf opnieuw uitvinden in een lokaal theater. Filmmakers Annika en Leonie maken een documentaire over Nina en Mareile en weten hiervoor een sponsor te vinden, die hen echter flink op de proef stelt. Waar zijn Annika en Leonie toe bereid om hun documentaire een succes te laten worden? Alle vier de vrouwen ontdekken dat het succes hen niet voor de voeten geworpen wordt. Hoeveel hebben zij ervoor over om hun dromen werkelijkheid te laten worden?

De regie van All I Never Wanted is in handen van Leonie Stade en Annika Blendl. Beide regisseurs spelen zelf mee in deze film, in de rol van filmmaker. De film krijgt hierdoor een bijzondere vorm: af en toe waant de kijker zich in een documentaire. Tegelijkertijd worden alle hoofdpersonages en hun kwetsbaarheden prachtig in beeld gebracht. All I Never Wanted ontving verschillende nominaties, onder andere gedurende het Filmfest in München.

Regisseur: Leonie Stade, Annika Blendl
Met: Mareile Blendl, Lida Freudenreich e.a.
DE 2019, 89 min

Trailer

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger