Duitsland en Nederland in Europa
Festival 'Duitsland 2030'

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 15 juni 2021 om 12:00 uur tot 13:15 uur
Locatie: Online via YouTube; live vanuit de Tolhuistuin in Amsterdam
Informatie: Voertaal: Nederlands
Toegang: Vrij toegang, wel graag aanmelden via aanmeldingen-dia@uva.nl

Buren, vrienden, bondgenoten: de Nederlands-Duitse relatie is over het algemeen zeer goed. Toch wordt het ene land soms verrast door de gekozen koers van het andere land. Waar zit 'm dat in? En hoe zouden Nederland en Duitsland zich in de toekomst kunnen opstellen om nog succesvoller samen te werken, ook in Europa? Welke invloed hebben het vertrek van Merkel en het succes van de Groenen in Duitsland op de Duitse positie in Europa? En wat betekent dat voor Nederland? Hierover spreekt Duitslandweb-redacteur Marja Verburg op 15 juni met Europa-journalist Caroline de Gruyter en DIA-directeur Ton Nijhuis. 

Deze bijeenkomst maakt deel uit van het online-festival Duitsland 2030 dat wordt georganiseerd in het kader van het 25-jarig jubileum van het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA). 

De livestream kunt u volgen via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=UX4tCwezRZo

Over de sprekers:

Caroline de Gruyter is een internationaal gevraagde journalist, spreker en Europa-correspondent voor NRC Handelsblad. Zij schrijft regelmatig voor het gezaghebbende blad Foreign Policy en is lid van de European Council on Foreign Relations. Haar nieuwste boek, Beter wordt het niet. Een reis door het Habsburgse Rijk en de Europese Unie verscheen in maart 2021 en werd enthousiast ontvangen.

Ton Nijhuis is historicus, politicoloog, filosoof en directeur van het DIA. Hij is lid van (internationale) wetenschaps- en adviesraden, waaronder de permanente Commissie Europese Integratie van de Adviesraad internationale vraagstukken. Regelmatig verschijnen van zijn hand publicaties en artikelen over Duitsland en de Nederlands-Duitse betrekkingen. 

Marja Verburg is als historicus verbonden aan het DIA. Ze schrijft voor Duitslandweb over actuele politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in Duitsland en de Nederlands-Duitse betrekkingen. Daarnaast geeft zij lezingen, gastcolleges en leidt debatten over deze onderwerpen.

Aanmelden voor de livestream kan via aanmeldingen-dia@uva.nl. Je ontvangt dan alle livestream-links, exclusieve achtergrondinformatie en extra's. 

Tijdens de online-bijeenkomst is het mogelijk om vragen via de chat te stellen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger