Kort nieuws Digitale samenleving

ICT-blunder bij eindexamens Noordrijn-Westfalen

Kort nieuws - 20 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Eindexamenkandidaten van middelbare scholen in Noordrijn-Westfalen hadden zich voorbereid op examens in de exacte vakken woensdag, maar dinsdagavond om 20.30 uur maakte het deelstaatministerie van Onderwijs bekend dat de examens moeten worden uitgesteld. Oorzaak: een downloadprobleem. 

Lees meer

Bijna 3,5 miljoen Duitsers leven offline

Kort nieuws - 12 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Zeker 6 procent van de inwoners van Duitsland, 3,4 miljoen mensen, maakt nooit gebruik van internet. Dat wordt in toenemende mate een probleem, omdat steeds meer diensten van bijvoorbeeld overheden en banken online worden aangeboden.

Lees meer

'Russische hackers legden regeringssite plat'

Kort nieuws - 26 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De websites van onder meer de Duitse regering, een Berlijns ziekenhuis en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock waren woensdag door een cyberaanval enige tijd onbereikbaar. De Pro-Russische hackersgroep Killnet heeft de cyberaanval opgeëist. Hiermee zegt de groep wraak te nemen op het besluit van Duitsland om Leopard-tanks aan Oekraïne te leveren.

Lees meer

Gaten in mobiel netwerk Duitsland nog niet gedicht

Kort nieuws - 23 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse telecomaanbieders hadden eind dit jaar 500 van de witte vlekken in het mobiele netwerk moeten wegwerken, maar dat is niet gebeurd.

Lees meer

Hoofd van toezichthouder IT-veiligheid moet vertrekken

Kort nieuws - 10 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het hoofd van het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), Arne Schönbohm, wordt volgens Duitse media uit zijn functie gezet. Hij wordt verdacht van contacten met Russische geheime diensten.

Lees meer

Bondsraad stemt in met 'recht op niet bijzonder snel internet'

Kort nieuws - 13 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsraad, de parlementaire vertegenwoordiging van de Duitse deelstaten, heeft vrijdag ingestemd met een verordening over een minimale internetsnelheid in Duitsland. Maar volgens sommige deelstaten is de nu gegarandeerde snelheid achterhaald. 

Lees meer

Onderzoek: Duitsers sceptisch over moderne technologie

Kort nieuws - 5 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsers staan sceptisch tegenover moderne technologieën. Dat blijkt uit een internationaal vergelijkend onderzoek. Ze zijn vooral argwanend over kunstmatige intelligentie.

Lees meer

Studie: Mediawijsheid Duitsers niet best

Kort nieuws - 23 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Veel Duitsers scoren slecht als het gaat om mediawijsheid. Dat blijkt uit een studie van de Berlijnse IT-denktank Stiftung Neue Verantwortung (SNV).

Lees meer

Verzet tegen nieuwe coronasoftware voor Duitse gezondheidsdiensten

Kort nieuws - 2 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering wil dat nog deze maand alle regionale gezondheidsdiensten in Duitsland met een nieuw programma voor het corona-contactonderzoek gaan werken. Maar een deel van de districten wil er niet aan.

Lees meer

Duitse leerplatformen kunnen druk op eerste lockdowndag niet aan

Kort nieuws - 17 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In meerdere deelstaten in Duitsland konden digitale leerplatformen de druk op de eerste lockdowndag niet aan. Omdat de scholen dicht zijn, moeten scholieren thuis online aan de slag. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger