Kort nieuws

Corona in Duitsland: Merkel roept op van reizen en feesten af te zien

Kort nieuws - 19 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In een zaterdag uitgezonden videoboodschap roept kanselier Merkel de Duitsers op om af te zien van reizen en feesten die niet strikt noodzakelijk zijn. In de regio Berchtesgaden in Beieren zijn zoveel nieuwe besmettingen dat het gebied een lockdown krijgt opgelegd. De Duitse corona-waarschuwingsapp werkt sinds maandag samen met de app van Ierland en Italië. In november worden naar verwachting ook de Nederlandse en de Duitse app gekoppeld.
Lees meer

Corona in Duitsland: 'Weinig verspreiding via kinderopvang'

Kort nieuws - 16 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kinderopvangcentra en buitenschoolse opvang in Duitsland zijn geen corona-infectiehaarden. Ook verspreiden jonge kinderen het virus nauwelijks. Tot die conclusie komt een onderzoek in opdracht van de Duitse regering.
Lees meer

Duitsland verklaart heel Nederland tot risicogebied

Kort nieuws - 15 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, heeft nu ook de provincie Zeeland toegevoegd aan de lijst met risicogebieden. De reiswaarschuwing van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken voor Zeeland geldt vanaf zaterdag 17 oktober. Voor de andere provincies gold de reiswaarschuwing al eerder. Voor reizigers uit risicogebieden geldt in Duitsland een meld- en quarantaineplicht. Ook het hele Franse grensgebied geldt nu als risicogebied voor Duitsland.
Lees meer

Meer deelstaten doen mee aan studie rechts-extremisme bij politie

Kort nieuws - 15 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Meerdere deelstaten willen meedoen aan een studie naar rechts-extremisme bij de politie. Nedersaksen nam daartoe eerder deze week het initiatief, als reactie op de weigering van minister van Binnenlandse Zaken Seehofer rechts-extremisme bij de politie te onderzoeken.
Lees meer

Duitsland voert strengere coronaregels in, besmettingen lopen op

Kort nieuws - 15 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na ruim acht uur overleg hebben kanselier Merkel en de minister-presidenten van de deelstaten woensdagavond nieuwe contactbeperkingen besloten. Over het omstreden Beherbergungsverbot konden ze het niet eens worden. De besmettingscijfers in Duitsland lopen verder op.
Lees meer

Corona in Duitsland: Aantal besmettingen neemt rap toe

Kort nieuws - 14 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal coronabesmettingen in Duitsland neemt in hoog tempo toe. Vandaag komen kanselier Merkel en de minister-presidenten van de deelstaten bijeen om te overleggen over nieuwe maatregelen.
Lees meer

Coronastrategie RKI: Nog lang mondkapjes en afstand

Kort nieuws - 13 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Robert Koch Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft dinsdag een strategie gepresenteerd voor de omgang met de coronapandemie. Belangrijke boodschap: als er een vaccin is, zal dat er eerst voor kwetsbare groepen zijn. Afstandsregels en mondkapjes zullen ook dan nog belangrijk blijven.
Lees meer

Duitse wapenexport met een derde gedaald

Kort nieuws - 13 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse wapenexporten zijn in de eerste negen maanden van 2020 met een derde gedaald. Belangrijkste ontvanger van Duits militair materieel is Egypte.
Lees meer

Deutscher Buchpreis voor 'Annette, ein Heldinnenepos'

Kort nieuws - 13 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
'Annette, ein Heldinnenepos' van Anne Weber heeft de Deutsche Buchpreis gewonnen. Dat is de belangrijkste prijs voor Duitstalige romans.
Lees meer

Corona in Duitsland: Onvrede over binnenlandse reisbeperkingen

Kort nieuws - 12 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De afspraak dat inwoners van binnenlandse risicogebieden niet mogen overnachten buiten hun woonplaats, zorgt voor veel onvrede in Duitsland.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger