Kort nieuws

Trilateraal overleg over bescherming Waddenzee

Kort nieuws - 28 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Afgevaardigden uit Duitsland, Nederland en Denemarken komen vandaag in Wilhelmshaven (Nedersaksen) bijeen voor de veertiende trilaterale Waddenzeeconferentie. De bescherming van de Waddenzee voor onder meer de gevolgen van klimaatverandering staat centraal tijdens de vierdaagse conferentie.

Lees meer

Duitsland voert vanaf 2024 betaald geboorteverlof in

Kort nieuws - 28 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Later dan voorgenomen voert Duitsland vanaf 2024 twee weken betaald 'Vaterschaftsurlaub' in, een verlofregeling voor partners van iemand die een kind heeft gekregen.  

Lees meer

Duitsland opgelucht na gelijkspel tegen Spanje

Kort nieuws - 28 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse elftal dreigde na het verlies van Japan al in de eerste ronde uit het WK te vliegen, maar door het 1-1 gelijkspel tegen Spanje zondagavond is er weer hoop. 

Lees meer

Duitse uitkering vanaf januari vervangen door Bürgergeld

Kort nieuws - 25 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bondsraad en Bondsdag hebben vrijdag ingestemd met het compromis voor de vervanging van de omstreden Hartz IV-uitkeringen. Daarmee kan het 'Bürgergeld' vanaf januari worden ingevoerd. 

Lees meer

Merkel: Mijn rol was uitgespeeld bij Poetin

Kort nieuws - 25 november 2022
Oud-kanselier Angela Merkel had vorig jaar niet genoeg macht meer om een rol van betekenis te spelen in het voorkomen van een Russische inval in Oekraïne. Dat zei ze in gesprekken met een verslaggever van Der Spiegel. 

Lees meer

Schrijver Hans Magnus Enzensberger overleden

Kort nieuws - 25 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Schrijver, vertaler, dichter en uitgever Hans Magnus Enzensberger is donderdag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat maakten de uitgeverijen Hanser en Suhrkamp vrijdag bekend.

Lees meer

WK-Qatar: Duitse minister op tribune met One Love-band

Kort nieuws - 24 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Sport Nancy Faeser (SPD) heeft tijdens de wedstrijd van Duitsland tegen Japan in Qatar de veelbesproken One Love-band om haar arm gedragen. De spelers zelf mochten de band niet dragen van voetbalbond FIFA. 

Lees meer

Miljoenen aan gouden munten gestolen uit Beiers museum

Kort nieuws - 23 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Uit het Kelten-Römer-Museum in het Beierse Manching zijn bijna 500 gouden munten gestolen, die meerdere miljoenen waard zijn. De goudschat, die uit de tijd van 100 voor Christus stamt, was het uithangbord van het museum.

Lees meer

Gaten in mobiel netwerk Duitsland nog niet gedicht

Kort nieuws - 23 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse telecomaanbieders hadden eind dit jaar 500 van de witte vlekken in het mobiele netwerk moeten wegwerken, maar dat is niet gebeurd.

Lees meer

WK Qatar: Protest Rewe en ZDF-journaliste tegen FIFA

Kort nieuws - 22 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
ZDF-voetbalverslaggeefster Claudia Neumann heeft een statement gemaakt tegen het verbod op de OneLove-band op het WK voetbal in Qatar. Zij deed haar verslag van de wedstrijd VS-Wales in een regenboogshirt en -armband. De FIFA had voor de spelers een sanctie op het dragen van de band gezet. Voor supermarktketen Rewe is dat aanleiding de samenwerking met de FIFA en de Duitse voetbalbond DFB stop te zetten.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger