Kort nieuws

Ministers bespreken integratie Nederlandse en Duitse leger

Kort nieuws - 21 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van defensie Ursula von der Leyen ontmoet vandaag haar Nederlandse ambtgenoot Ank Bijleveld tijdens het werkbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Mecklenburg-Voorpommeren en Brandenburg. De ontmoeting staat in het teken van de intensieve samenwerking tussen beide legers, onder meer tijdens internationale missies. Het Duits-Nederlandse militaire partnerschap wordt gezien als voorbeeld voor Europese legersamenwerking. De landen hebben al sinds 1995 een gezamenlijke legereenheid: 1GNC. Recenter is de marinesamenwerking: het Duitse leger kan mede gebruik maken van het Nederlandse marineschip Karel Doorman. Sinds enkele jaren is er een gezamenlijke divisie van de luchtmobiele brigade en een gezamenlijk tankbataljon. Ook delen beide landen kennis over de afweer van drones, vliegtuigen en raketten. Bijleveld en Von der Leyen bezoeken samen met het koningspaar het Einsatzführungskommando der Bundeswehr (EFK) in de Henning von Tresckow Kazerne in Potsdam. Lees meer over het koninklijk werkbezoek in het persbericht van het Koninklijk Huis en in het liveblog van de Ostsee Zeitung
Lees meer

Meer harddrugs onderschept aan Duits-Nederlandse grens

Kort nieuws - 21 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland zijn grote zorgen over de toename van harddrugs die vanuit Nederland de grens overkomen. Dat blijkt uit een reportage van Nieuwsuur.  Het afgelopen jaar verdubbelde de hoeveelheid onderschepte drugs aan de grens tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. In 2018 vingen politie en douane 500 kilo drugs, voorheen was dat nog zo'n 250 kilo per jaar. Nieuw is ook dat er meer synthetische drugs als crystal meth uit Nederland komen. Ook wordt er steeds meer drugsgeld onderschept, vorig jaar bijna drie miljoen euro.  De Duitse en Nederlandse politie werken nu al samen met mobiele teams aan de grens. De Duitse grenspolitie krijgt er volgend jaar meer mensen bij, en roept Nederland op ook meer mankracht in te zetten. Lees meer bij Nieuwsuur
Lees meer

Duitse rechter verbiedt stemwijzer Wahl-O-Mat

Kort nieuws - 20 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een Duitse rechtbank heeft de belangrijkste Duitse stemwijzer Wahl-o-Mat maandag verboden in zijn huidige vorm. 
Lees meer

Koningspaar bezoekt Mecklenburg-Voorpommeren en Brandenburg

Kort nieuws - 20 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken van maandag tot woensdag de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voorpommeren en Brandenburg.
Lees meer

Tienduizenden demonstreren tegen nationalisme

Kort nieuws - 20 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tienduizenden Duitsers hebben zondag gedemonstreerd tegen nationalisme en voor een verenigd Europa. 
Lees meer

Süddeutsche Zeitung geeft uitleg over Strache-video

Kort nieuws - 20 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De video waardoor de Oostenrijkse vice-kanselier Strache dit weekeinde moest terugtreden, is gepubliceerd door de Duitse kranten Süddeutsche Zeitung en Spiegel. Süddeutsche Zeitung legt in een commentaar verantwoording af over de keuze om de video te publiceren, al is de herkomst dubieus en krijgen deze media zo een rol in de Oostenrijkse politiek.
Lees meer

Politie grijpt in bij buitensporige huwelijksstoeten

Kort nieuws - 17 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De politie in Noordrijn-Westfalen heeft vrijdagmorgen zeven woningen doorzocht om bewijsmateriaal te vinden van de blokkade van de snelweg A3 door een huwelijksstoet in maart van dit jaar. 
Lees meer

Bondsdag viert 70 jaar Duitse grondwet

Kort nieuws - 16 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdag viert donderdag met een speciaal debat dat de grondwet, het Grundgesetz, 70 jaar bestaat. 
Lees meer

Duitse media speculeren over vertrek Merkel naar Brussel

Kort nieuws - 16 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een interview met kanselier Merkel in de Süddeutsche Zeitung van vandaag zorgt voor nieuwe speculaties in Berlijn over haar vertrek. 
Lees meer

Premier Rutte voor werklunch met Merkel in Berlijn

Kort nieuws - 16 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Premier Rutte is vanmiddag in Berlijn voor een werklunch met kanselier Merkel. Of hij ook CDU-partijvoorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) ontmoet is onzeker. Zij heeft om gezondheidsredenen haar afspraken voor vandaag afgezegd, melden Duitse media.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger