Kort nieuws

Eerste versoepelingen en gratis sneltests in Duitsland

Kort nieuws - 8 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In veel Duitse deelstaten gaan vandaag de eerste voorzichtige versoepelingen in. Ook hebben inwoners van Duitsland vanaf vandaag recht op een gratis sneltest per week. Maar de tests kunnen nog niet overal worden afgenomen.
Lees meer

Bondsdagleden verrijkten zich met mondkapjesdeals

Kort nieuws - 8 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Twee parlementariërs van de CDU/CSU-fractie hebben tonnen verdiend aan provisie omdat ze bedrijven hebben geholpen aan contracten voor het leveren van mondkapjes. De verontwaardiging is groot en veel partijgenoten eisen hun vertrek uit de Bondsdag. 
Lees meer

Akkoord over compensatie voor sluiting kerncentrales

Kort nieuws - 5 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft overeenstemming bereikt met de energieconcerns die de Duitse kerncentrales bedrijven over financiële compensatie voor de sluiting van de centrales. Dat hebben de ministeries van Milieu, Financiën en Economische Zaken vrijdag bekendgemaakt. 
Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst mag AfD nog niet als verdacht aanmerken

Kort nieuws - 5 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz mag de politieke partij AfD nog niet als verdacht aanmerken zolang daarover nog een rechtszaak loopt. Dat heeft vrijdag een bestuursrechtbank in Keulen bepaald. 
Lees meer

Duitsland verlengt lockdown, maar met versoepelingen

Kort nieuws - 4 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na een overleg van ruim negen uur hebben de Duitse regering en de deelstaten woensdagavond laat bekend gemaakt dat de lockdown wordt verlengd tot 28 maart. Wel wordt die lockdown stapje voor stapje minder strikt.
Lees meer

Duitse loonkloof tussen mannen en vrouwen behoort tot grootste Europa

Kort nieuws - 4 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De loonkloof tussen werkende mannen en vrouwen in Duitsland blijft groot. In vergelijking met andere Europese landen bungelt Duitsland onderaan, blijkt uit een studie van het Duitse economische onderzoeksinstituut Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung (DIW).
Lees meer

Marokko schort contacten met Duitse ambassade op

Kort nieuws - 4 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Marokko heeft de contacten met de Duitse ambassade opgeschort. Een ongebruikelijke stap in diplomatieke betrekkingen tussen landen en Duitsland is erdoor verrast. Marokko zelf doet geen mededelingen over de reden, Duitse media wijzen het conflict over de Westelijke Sahara als reden aan. 
Lees meer

Lobbyregister voor regering en parlement eindelijk in zicht

Kort nieuws - 3 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse coalitiepartijen CDU/CSU en SPD zijn het volgens Duitse media eens geworden over een lobbyregister. Daarin moeten lobbyisten zich registreren als ze contact willen opnemen met een regerings- of parlementslid.
Lees meer

SPD maakt beter sociaal vangnet speerpunt in verkiezingen

Kort nieuws - 2 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse sociaal-democratische partij, de SPD, heeft maandag een verkiezingsprogramma gepresenteerd dat inzet op versterking van de verzorgingsstaat. De hoge inkomens worden als het aan de SPD ligt zwaarder belast.
Lees meer

Opnieuw schandaal om extreemrechtse soldaat met illegale wapens

Kort nieuws - 2 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse leger heeft opnieuw te maken met een schandaal rond een extreemrechtse soldaat die illegaal wapens in zijn bezit heeft. Vorig jaar bleek een militair van de elite-eenheid KSK gestolen munitie van de Bundeswehr en nazi-memorabilia in zijn tuin te bewaren. Nu gaat het om een vrijwillige soldaat in Hessen, bij wie een illegaal wapenarsenaal en extreemrechtse politieke propaganda is gevonden.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger