Kort nieuws

Corona in Duitsland - 9 april: Minister schetst uitweg

Kort nieuws - 9 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering gaat productie beschermingsmateriaal financieren en regelen  De Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn: We moeten nog maanden afzien van evenementen en feesten. Dit paasweekend wordt beslissend voor de noodzaak van strengere danwel soepelere maatregelen. RKI: De maatregelen hebben effect. Eerste resultaten van de studie in Gangelt bij Heinsberg laten zien dat ongeveer 15 procent van de inwoners besmet is (geweest).
Lees meer

Nu ook kritiek uit Duitsland op Nederlandse opstelling in EU

Kort nieuws - 9 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De harde opstelling van minister van Financiën Hoekstra op de EU-top over hulp aan Zuid-Europese landen, stuit nu ook in Duitsland op kritiek. De Duitse minister Scholz van Financiën noemde Hoekstra's houding, zonder hem bij naam te noemen, "niet doelgericht en ook ongepast".
Lees meer

Corona in Duitsland - 8 april: Maatregelen hebben effect

Kort nieuws - 8 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De maatregelen om het coronavirus in te dammen, hebben effect. Die conclusie durft directeur Lothar Wieler van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, woensdag te trekken.
Lees meer

Corona in Duitsland: update dinsdag 7 april

Kort nieuws - 7 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Directeur Lothar Wieler van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, ziet nog geen ontspanning in de coronastatistieken. Ook durft hij niet te zeggen of het aantal IC-bedden voldoende zal zijn. "Ik ben blij met ieder bed, want ieder bed redt levens", aldus Wieler.
Lees meer

Merkel: 'Lakmoesproef voor Europa'

Kort nieuws - 7 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel heeft maandagmiddag in een persconferentie na een zitting van het corona-crisiskabinet de Duitse positie in de discussie over EU-hulp aan de zwaargetroffen landen in Zuid-Europa toegelicht. Vandaag, dinsdag, vergaderen de ministers van Financiën van de eurogroep over noodmaatregelen.
Lees meer

Niet meer tanken of winkelen in Duitsland

Kort nieuws - 6 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Wie na een meerdaags verblijf in het buitenland wil inreizen in Duitsland, moet straks twee weken in quarantaine, heeft de Duitse regering besloten. In overleg met de deelstaten wordt deze maatregel 10 april ingevoerd.
Lees meer

Corona in Duitsland: update maandag 6 april

Kort nieuws - 6 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Mensen die na een verblijf in het buitenland naar Duitsland reizen moeten twee weken thuis in quarantaine. Dat geldt ook voor Nederlanders die naar Duitsland reizen. Uitgezonderd zijn mensen die beroepsmatig naar Duitsland moeten, het goederen- en het transitverkeer. Duitsland ziet Nederland nu als risicogebied. Het aantal nieuwe besmettingen neemt af in Duitsland.
Lees meer

Coronacrisis: CDU stijgt flink in de peilingen, Groenen en AfD verliezen

Kort nieuws - 6 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Sinds het begin van de coronacrisis is de grootste Duitse regeringspartij CDU/CSU in de peilingen flink gestegen. De Groenen verliezen juist en ook de AfD daalt in de peilingen.
Lees meer

Corona in Duitsland: update zondag 5 april

Kort nieuws - 5 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Robert Koch Institut, het Duitse RIVM, heeft Nederland toegevoegd aan de lijst corona-risicogebieden. De grens is nog wel steeds geopend, al raden zowel Nederland als Duitsland reizen af als het niet noodzakelijk is.
Lees meer

Corona in Duitsland: update vrijdag 3 april

Kort nieuws - 3 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister Seehofer wil ook beperkingen aan grens met Nederland. Grote Duitse bedrijven, Volkswagen voorop, gaan voor de Duitse regering materiaal inkopen voor de zorg. De Duitse regering wil toestaan dat bedrijven uit de concert-, event- en reisbranche tegoedbonnen in plaats van geld terug geven bij annuleringen.  Duitsland zoekt oplossingen voor de naar schatting honderdduizenden zorgmedewerkers uit Polen.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger