Kort nieuws

Scholz en kabinetsleden op bezoek in Tokio

Kort nieuws - 20 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland en Japan hebben afgesproken om meer te gaan samenwerken, met name op het vlak van defensie en economie. Dat voornemen spraken beide regeringen uit tijdens Duits-Japanse regeringsconsultaties, waarvoor bondskanselier Olaf Scholz afgelopen weekend met zes ministers afreisde naar Tokio.

Lees meer

Bondsdag stemt in met vermindering aantal zetels

Kort nieuws - 17 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na iedere verkiezing is de Bondsdag weer een beetje groter. Volgens de kieswet zou het Duitse parlement ongeveer 598 zetels moeten hebben, maar het zijn er momenteel 736. Dat komt door een ingewikkeld systeem voor de zetelverdeling. Deze vrijdag hebben de parlementariërs ingestemd met een hervorming.

Lees meer

Aantal orgaandonaties in Duitsland blijft dalen

Kort nieuws - 16 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland blijft het aantal orgaandonaties dalen, hoewel de overheid de afgelopen jaren veel geld heeft geïnvesteerd om meer orgaandonaties mogelijk te maken.

Lees meer

Bezoek Netanyahu aan Scholz omstreden

Kort nieuws - 16 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu bezoekt donderdag kanselier Olaf Scholz in Berlijn. Het bezoek is omstreden omdat Netanyahu in Israël ondemocratische juridische hervormingen wil doorvoeren.

Lees meer

Rapport: Duitse leger heeft tekort aan vrijwel alles

Kort nieuws - 15 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Wehrbeauftragte van de Bondsdag Eva Högl, een soort ombudsvrouw van het leger, waarschuwt in haar jaarlijkse rapportage over de toestand van het leger dat er veel moet verbeteren. De voorbeelden zijn schrijnend.

Lees meer

'Drielandentrein Aken-Luik-Maastricht dit jaar van start'

Kort nieuws - 14 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Drielandentrein tussen Nederland, België en Duitsland kan in december gaan rijden. Daarvoor hebben de verschillende betrokkenen een intentieverklaring getekend. De trein rijdt zonder overstap tussen de drie grensregio’s.

Lees meer

Galeria Karstadt Kaufhof sluit 52 filialen

Kort nieuws - 14 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De bekende Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit 52 van de 129 filialen. Ongeveer 5000 banen zullen daarbij verloren gaan, meldde Tagesschau maandag.

Lees meer

49-euro-ticket Duits ov niet in alle deelstaten hetzelfde

Kort nieuws - 14 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Anders dan de naam doet vermoeden, zal het aankomende 49-euro-ticket voor het openbaar vervoer niet in heel Duitsland dezelfde prijs hebben. De deelstaten voeren zelf specifieke voordelen en uitzonderingen in. 

Lees meer

Lauterbach zegt onderzoek toe naar gevolgen vaccinatie

Kort nieuws - 13 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) heeft toegezegd onderzoek te laten doen naar langetermijngevolgen van de corona-vaccinaties. In januari maakte hij al bekend geld vrij te willen maken voor onderzoek naar longcovid, voor mensen die met het coronavirus besmet zijn geweest en langdurige klachten houden.

Lees meer

Duitse katholieke kerk gaat homohuwelijken inzegenen

Kort nieuws - 13 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De katholieke kerk in Duitsland gaat vanaf 2026 ook huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht inzegenen. Dat hebben de Duitse bisschoppen vrijdag besloten. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger