Kort nieuws

Deutscher Buchpreis voor 'Annette, ein Heldinnenepos'

Kort nieuws - 13 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
'Annette, ein Heldinnenepos' van Anne Weber heeft de Deutsche Buchpreis gewonnen. Dat is de belangrijkste prijs voor Duitstalige romans.
Lees meer

Corona in Duitsland: Onvrede over binnenlandse reisbeperkingen

Kort nieuws - 12 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De afspraak dat inwoners van binnenlandse risicogebieden niet mogen overnachten buiten hun woonplaats, zorgt voor veel onvrede in Duitsland.
Lees meer

Nedersaksen wil onderzoek naar rechtsextremisme bij politie

Kort nieuws - 12 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nedersaksen wil rechtsextremisme bij de politie laten onderzoeken, liet deelstaatpremier Boris Pistorius maandag weten aan de Rheinische Post. Hij zoekt samenwerking met andere deelstaten.
Lees meer

Duitse leger standby voor coronabestrijding

Kort nieuws - 9 oktober 2020
In Duitsland loopt het aantal besmettingen in enkele grote steden snel op. Vrijdag heeft het Robert Koch Institut 4516 nieuwe corona-besmettingen gemeld. Duitsland heeft ongeveer 83 miljoen inwoners, ongeveer vijf keer zoveel als Nederland.
Lees meer

Inwoners van 'corona-hotspots' niet welkom in andere deelstaten

Kort nieuws - 8 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse deelstaten hebben woensdag afgesproken dat inwoners uit gebieden in Duitsland waar veel coronabesmettingen zijn, niet op vakantie mogen naar andere deelstaten. Er geldt voor hen een 'Beherbergungsverbot' een overnachtingsverbod.
Lees meer

Duitsland ziet ook Limburg nu als risicogebied

Kort nieuws - 7 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft besloten dat ook Limburg vanaf vanavond risicogebied is. Dat betekent dat heel Nederland, behalve de provincie Zeeland, door Duitsland als risicogebied wordt ingeschaald. Dat heeft het Robert Koch Institut woensdagavond bekendgemaakt.
Lees meer

Seehofer: rechtsextremisme bij politie niet structureel

Kort nieuws - 7 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Volgens een rapportage van de veiligheidsdienst Verfassungsschutz zijn tussen 1 januari 2017 en 31 maart 2020 377 gevallen van rechtsextremisme in de politie- en veiligheidsdiensten geregistreerd. Bij het leger zijn meer dan 100 gevallen geconstateerd.
Lees meer

Invallen bij Duitse voetbalbond wegens belastingfraude

Kort nieuws - 7 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Openbaar Ministerie in Frankfurt heeft invallen gedaan bij de Duitse voetbalbond, de DFB. Meerdere bedrijfsruimtes van de bond en ook privéwoningen van DFB-managers zijn doorzocht.
Lees meer

Berlijn sluit horeca en winkels om 23.00 uur

Kort nieuws - 7 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Berlijnse senaat heeft besloten om alle horeca maar ook winkels in de stad om 23 uur te sluiten. De maatregel komt nu het aantal coronabesmettingen in de hoofdstad snel oploopt.
Lees meer

Gedeelde Nobelprijs natuurkunde voor astrofysicus Reinhard Genzel

Kort nieuws - 6 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Brit Roger Penrose heeft samen met de Duitse astrofysicus Reinhard Genzel en de Amerikaanse Andrea Ghez de Nobelprijs voor natuurkunde gekregen voor hun onderzoek naar zwarte gaten. Dat heeft de Zweedse Academie dinsdag in Stockholm bekendgemaakt. 
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger