Kort nieuws

Bondsregering besluit nieuwe wet tegen kinderarmoede

Kort nieuws - 27 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na maanden van strijd tussen de coalitiepartijen heeft de Duitse regering de Kindergrundsicherung nu definitief besloten. Deze wet moet ervoor zorgen dat kinderen minder onder armoede te lijden hebben. Maar de juridische controle van de wet is nog niet afgerond, waardoor het de vraag is of die zoals gepland in 2025 kan worden ingevoerd. 

Lees meer

Duitsland verbiedt extreem-rechtse 'Artgemeinschaft'

Kort nieuws - 27 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft de rechts-extremistische organisatie 'Artgemeinschaft' verboden. Sinds woensdagochtend vroeg doet de politie huiszoekingen bij leden in twaalf deelstaten. 

Lees meer

Duitsland trekt miljarden uit voor woningbouw

Kort nieuws - 27 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met 45 miljard euro wil Duitsland de komende jaren de woningbouw stimuleren en de kwakkelende bouwbranche uit het slop trekken. Daarvoor presenteerden kanselier Scholz en minister Geywitz van Bouwen en Wonen maandag een 14-punten-plan. 

Lees meer

Scholz wil extra maatregelen tegen illegale migratie

Kort nieuws - 25 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz (SPD) wil meer maatregelen om illegale migratie in te perken. Zo kan hij zich extra grenscontroles voorstellen. Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) heeft zich uitgesproken tegen een bovengrens aan het aantal vluchtelingen dat Duitsland toelaat.

Lees meer

Klimaatactiviste krijgt acht maanden celstraf

Kort nieuws - 22 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een 41-jarige klimaatactiviste van 'Letzte Generation' is donderdag door de rechtbank in Berlijn veroordeeld tot acht maanden onvoorwaardelijke celstraf. Ze heeft in oktober 2022 drie keer meegedaan aan een wegblokkade van actiegroep 'Letzte Generation'.

Lees meer

Onderzoek: Antidemocratische sentimenten nemen toe

Kort nieuws - 21 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Acht procent van de Duitsers heeft een extreemrechts wereldbeeld. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse 'Mitte-Studie', een onderzoek naar de politieke instelling van Duitse burgers. De instemming met extreemrechtse stellingnames is flink toegenomen. In voorgaande jaren was dit rond 2 tot 3 procent van de ondervraagden, nu dus al 8 procent.

Lees meer

Scholz pleit bij VN voor hervorming Veiligheidsraad

Kort nieuws - 20 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz heeft in een toespraak tijdens de algemene vergadering van de Verenigde Naties gepleit voor een hervorming van de VN-Veiligheidsraad. Ook waarschuwde hij voor "schijnoplossingen" in Oekraïne.

Lees meer

'Nagelsmann nieuwe Duitse bondscoach'

Kort nieuws - 20 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Julian Nagelsmann wordt de nieuwe bondscoach van die Mannschaft. Dat melden Duitse media. Hij moet Hansi Flick opvolgen, die eerder deze maand werd ontslagen. 

Lees meer

China boos over dictator-uitspraak Baerbock

Kort nieuws - 19 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
China heeft harde kritiek geuit op de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) omdat ze de Chinese president Xi Jinping een dictator heeft genoemd. De Chinese regering heeft de Duitse ambassadeur inmiddels op het matje geroepen.

Lees meer

Joodse gebouwen in Erfurt op werelderfgoedlijst

Kort nieuws - 19 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Joodse bouwwerken uit de middeleeuwen in het centrum van de stad Erfurt (Thüringen) zijn zondag opgenomen op de lijst van Unesco werelderfgoed.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger