Kort nieuws

Zelensky ontvangt Karlspreis en dankt Duitsland voor steun

Kort nieuws - 15 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Oekraïense president Zelensky heeft zondag in Aken de prestigieuze Karelsprijs ontvangen uit handen van kanselier Scholz. Eerder op de dag sprak hij Scholz en de Duitse president Steinmeier in Berlijn. Duitsland heeft een nieuw militair steunpakket van 2,7 miljard euro toegezegd aan Oekraïne.

Lees meer

'Zelensky zondag in Berlijn en Aken'

Kort nieuws - 13 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is in de nacht van zaterdag op zondag aangekomen in Berlijn. Dat liet hij weten via Twitter. Zelensky krijgt later op de dag in Aken de Karlspreis uitgereikt.

Lees meer

Stakingen in Duits treinverkeer gaan niet door

Kort nieuws - 13 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De staking van de Duitse spoorwegen vanaf zondagavond is van de baan, meldden Duitse media zaterdagmiddag. Wel kunnen treinen nog vertraagd zijn of uitvallen. Spoorvakbond EVG had donderdagochtend opnieuw landelijke stakingen aangekondigd. Maar de rechter heeft de bond en de Deutsche Bahn rond de tafel gedwongen voor verdere onderhandelingen. 

Lees meer

Zes jaar cel voor corrupte oud-officier van justitie

Kort nieuws - 12 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een voormalige officier van justitie is in Frankfurt veroordeeld tot zes jaar celstraf wegens omkoopbaarheid, kwade trouw en belastingontduiking.

Lees meer

Teleurgestelde reacties na vluchtelingentop in Berlijn

Kort nieuws - 11 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op de uitkomst van het overleg over de vluchtelingenopvang tussen de deelstaten en de overheid woensdag in Berlijn zijn veel teleurgestelde reacties gekomen. Gemeenten krijgen een miljard euro extra voor de opvang van vluchtelingen in Duitsland, maar dat is volgens hen niet voldoende om alle problemen aan te pakken. 

Lees meer

Schröder, Krenz en Gauland op Russische ambassade Berlijn

Kort nieuws - 11 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Oud-kanselier Gerhard Schröder (SPD) heeft zich binnen en buiten zijn partij onmogelijk gemaakt door zijn vriendschap met de Russische president Poetin, van wie hij zich ook na de Russische inval in Oekraïne niet distantieerde. DInsdag was hij volgens Duitse media aanwezig op een ontvangst op de Russische ambassade in Berlijn ter gelegenheid van 9 mei, de dag waarop Rusland de overwinning op nazi-Duitsland viert. Ook andere Duitse politici vereerden de ambassade met een bezoek.

Lees meer

Bibliotheken herdenken boekverbrandingen van 1933

Kort nieuws - 10 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met lezingen en tentoonstellingen wordt deze woensdag in Duitsland stilgestaan bij de boekverbrandingen die de nationaalsocialisten 90 jaar geleden, op 10 mei 1933, in verschillende Duitse steden organiseerden.

Lees meer

Duitse deelstaten willen meer geld voor vluchtelingenopvang

Kort nieuws - 10 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse gemeenten en deelstaten vragen meer geld van de bondsregering voor de opvang van asielzoekers. De deelstaten overleggen vandaag met de regering in Berlijn over een uitweg uit de crisis in de opvang.

Lees meer

Oppositie ziet nepotisme op ministerie Habeck

Kort nieuws - 10 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het is in Berlijn de huwelijksgetuige-affaire gaan heten, schrijft Tagesschau: staatssecretaris Patrick Graichen (Groenen) voor Energiekwesties is in opspraak geraakt omdat hij betrokken was bij de benoeming van een van de getuigen van zijn huwelijk op een hoge post bij een overheidsagentschap. Omdat zijn zus is getrouwd met een andere staatssecretaris en zij zelf werkt bij een organisatie die projectsubsidies kreeg van het ministerie van Graichen, ziet oppositiepartij CDU/CSU genoeg aanleiding voor een onderzoek naar nepotisme.

Lees meer

52 Gewonden bij busongeluk Brandenburg

Kort nieuws - 9 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een botsing tussen een touringcar en een vrachtwagen op de Autobahn 12 in Brandenburg zijn 52 mensen gewond geraakt. Tien van hen zijn zwaar gewond. Dat meldde de Duitse politie dinsdagmiddag.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger