Kort nieuws

Beperkingen treinverkeer naar Berlijn tot eind november

Kort nieuws - 21 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Treinreizigers naar Berlijn moeten tot en met minstens 27 november rekening houden met uitval van treinen, omleidingen en vertragingen. Door een botsing vorige week van twee goederentreinen is het traject tussen Hannover en Berlijn in beide richtingen geblokkeerd.

Lees meer

Duitsland wil Polen steunen met luchtafweersysteem

Kort nieuws - 21 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland wil Polen na de raketinslag vorige week in de buurt van de Oekraïense grens steunen met een luchtafweersysteem en gevechtsvliegtuigen. Dat heeft minister van Defensie Christine Lambrecht gezegd. 

Lees meer

Aanvoerder Duits elftal speelt WK zonder OneLove-band

Kort nieuws - 21 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Keeper en aanvoerder van het Duitse voetbalelftal Manuel Neuer draagt vanwege dreigende sancties van de FIFA geen OneLove-aanvoerdersband tijdens het WK in Qatar. 

Lees meer

Kritiek op preventieve celstraf voor klimaatactivisten Beieren

Kort nieuws - 18 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Klimaatactivisten die zich in november in de binnenstad van München aan het wegdek van een doorgaande weg hadden vastgeplakt, zijn door de Beierse politie – zonder strafproces – voor 30 dagen preventief in de cel gezet. Deze strenge maatregel zorgt in Duitsland voor kritiek.

Lees meer

Celstraf voor Duitse bedreiger van prominente vrouwen

Kort nieuws - 18 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De 54-jarige man die tientallen dreigbrieven stuurde aan prominente vrouwen in Duitsland, is veroordeeld tot bijna zes jaar celstraf. De rechtbank in Frankfurt am Main acht Alexander M. onder meer schuldig aan bedreiging en belediging.

Lees meer

Armoederisico in Duitsland bij studenten het grootst

Kort nieuws - 17 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ruim 37 procent van de studenten in Duitsland liep in 2021 het gevaar in armoede te vervallen. Dat blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesamt, de Duitse equivalent van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het rapport werd woensdag in aanloop naar de Internationale Studentendag gepubliceerd.

Lees meer

Proces 30 jaar na aanslag op asielzoekers Saarland van start

Kort nieuws - 16 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ruim 30 jaar na de aanslag op een asielzoekerscentrum in Saarlouis (Saarland) begint vandaag het proces tegen de verdachte. Bij de brand in 1991 kwam de 27-jarige Ghanese asielzoeker Samuel Yeboah om het leven. Terecht staat een inmiddels 51-jarige Duitser die de aanslag uit racistische motieven zou hebben gepleegd.

Lees meer

Deelstaatverkiezingen Berlijn moeten over

Kort nieuws - 16 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De verkiezingen in de deelstaat Berlijn moeten opnieuw worden gehouden. Bij de stembusgang voor het Berlijnse Abgeordnetenhaus in september 2021 is zoveel mis gegaan, dat die ongeldig is. Dat heeft het Verfassungsgerichtshof, het Constitutioneel Hof van Berlijn, vandaag verklaard. 

Lees meer

Vier Duitse deelstaten schaffen isolatieplicht af

Kort nieuws - 15 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De deelstaatregeringen van Beieren, Baden-Württemberg, Hessen en Sleeswijk-Holstein maken een einde aan de isolatieplicht voor mensen die met het coronavirus besmet zijn geraakt. Vanaf woensdag geldt in die deelstaten geen verplichting meer om in isolatie te gaan als je een positieve coronatest hebt. In Duitsland is, anders dan in Nederland, de isolatieplicht in de wet vastgelegd en daardoor is het strafbaar als je je er niet aan houdt.

Lees meer

Duitsland opent steiger voor eerste LNG-Terminal

Kort nieuws - 15 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De steiger van de eerste LNG-terminal van Duitsland wordt vandaag in het Nedersaksische Wilhelmshaven geopend. De drijvende terminal kan jaarlijks tien miljard kubieke meter gas verwerken. Het jaarlijkse verbruik in Duitsland is ongeveer 90 miljard kubieke meter.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger