Kort nieuws

Nachtleven van Berlijn opent deuren voor gevaccineerden

Kort nieuws - 1 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Berlijn mogen nachtclubs en discotheken de deuren weer openen, zo heeft de Berlijnse senaat besloten. De nachthoreca mag alleen gevaccineerden en van corona genezenen binnen laten, een negatieve test volstaat dus niet om toegang te krijgen.
Lees meer

Duitse machinisten gaan vanaf woensdag week lang staken

Kort nieuws - 31 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Machinisten van de Deutsche Bahn in heel Duitsland gaan vanaf aanstaande woensdag tot 7 september staken. Om 17.00 wordt het goederenverkeer voor een groot deel stilgelegd, in de nacht van woensdag op donderdag volgt ook het personenverkeer. Zowel nationale als internationale treinreizigers kunnen veel hinder verwachten.
Lees meer

Minister Maas in Turkije en Oezbekistan

Kort nieuws - 30 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister Maas (SPD) van Buitenlandse Zaken is onder meer naar Turkije en Oezbekistan gereisd in de hoop meer Afghaanse medewerkers te kunnen evacueren.
Lees meer

Moeilijke schoolstart in overstromingsgebied

Kort nieuws - 30 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In het overstromingsgebied in Rijnland-Palts beginnen deze maandag de scholen. De getroffen scholen in Noordrijn-Westfalen zijn al eerder begonnen, op 17 augustus. Van een normale start in het nieuwe schooljaar is geen sprake, zes weken na de overstromingen. Tientallen scholen zijn niet of nauwelijks bruikbaar.
Lees meer

Eerste tv-debat inhoudelijk maar zonder duidelijke winnaar

Kort nieuws - 30 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het eerste tv-debat in de Duitse verkiezingscampagne, zondagavond op RTL, was inhoudelijk en informatief. Een duidelijke winnaar leverde het niet op. 
Lees meer

Spanje geen hoogrisicogebied meer voor Duitsland

Kort nieuws - 27 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Spanje geldt vanaf zondag niet meer als hoogrisicogebied voor Duitsland. Dat heeft het Robert Koch Institut vrijdag bekendgemaakt.
Lees meer

Zeven medewerkers universiteit Darmstadt vermoedelijk vergiftigd

Kort nieuws - 27 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Zeven medewerkers van de Universiteit Darmstadt zijn vermoedelijk vergiftigd via levensmiddelen in een keukentje in de universiteit. Volgens Der Spiegel heeft de recherche giftige stoffen en de harddrugs BDO gevonden in onder meer een open pak melk en andere levensmiddelen.
Lees meer

Sommige locaties in Hamburg alleen voor gevaccineerden

Kort nieuws - 26 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Hamburg voert vanaf zaterdag 28 augustus als enige deelstaat een 2G-beleid in. Restaurants, cafés en theaters mogen weer met volle bezetting en minder beperkingen open, als ze alleen mensen met een vaccinatie- of herstelbewijs toelaten. Een testbewijs geeft bij deze locaties geen toegang.
Lees meer

Taliban zeggen Duitsland toe dat uitreizen ook na 31 augustus kan

Kort nieuws - 26 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Taliban hebben de Duitse bondsregering toegezegd dat "Afghanen met legale documenten" ook na 31 augustus het land mogen verlaten. Dat meldt Duits gezant in Afghanistan Markus Potzel via twitter, na gesprekken met het plaatsvervangend hoofd van het politieke bureau van de Taliban, Schir Mohammed Abbas Staneksai.
Lees meer

Bondsdag stemt in met reddingsactie Afghanistan

Kort nieuws - 25 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdag heeft vandaag ingestemd met de reddingsactie van het Duitse leger om mensen uit Afghanistan te evacueren. Eerder op de dag hield kanselier Merkel een regeringsverklaring in het parlement over de situatie in Afghanistan.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger