Kort nieuws

Geen mondkapjesplicht meer in Beiers openbaar vervoer

Kort nieuws - 6 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Beieren schaft als eerste Duitse deelstaat de mondkapjesplicht af in het regionale en lokale openbaar vervoer. Vanaf aankomend weekend zijn de mondneusmaskers in bussen en treinen niet langer meer verplicht, maar geldt alleen nog een advies om ze te dragen. Update 15:30 uur: ook Saksen-Anhalt schaft de mondkapjesplicht in het regionale ov af.

Lees meer

Meisjes aangevallen met mes

Kort nieuws - 6 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Twee meisjes van 13 en 14 jaar zijn op weg naar de schoolbus in het dorpje Illerkirchberg bij Ulm neergestoken door een 27-jarige man uit Eritrea. Het 14-jarige meisje is aan haar verwondingen overleden.

Lees meer

Baerbock in India: banden met 'strategische partner' aanhalen

Kort nieuws - 5 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) is in India om de banden met dat land te verdiepen. Het bezoek past in het Duitse beleid om economisch minder afhankelijk van China te worden. Maar India en Duitsland zijn het over belangrijke thema's oneens. Ondertussen is minister van Economische Zaken Robert Habeck (Groenen) in Namibië om afspraken te maken over ontwikkeling en gebruik van groene waterstof.

Lees meer

Bondsdag verruimt recht op verblijfsvergunning

Kort nieuws - 4 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse Bondsdag heeft vrijdag een hervorming van het verblijfsrecht besloten. Migranten die al langer in Duitsland zijn en goed geïntegreerd zijn, komen straks in aanmerking voor een verblijfsstatus. 

Lees meer

WK Qatar: Duitsland uitgeschakeld

Kort nieuws - 2 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse elftal is uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK in Qatar. Het land dat in 2014 nog wereldkampioen werd, is voor de tweede keer achter elkaar in de eerste ronde naar huis gestuurd.  

Lees meer

Duitse kinderziekenhuizen overvol

Kort nieuws - 1 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse kinderziekenhuizen kampen met een groot tekort aan bedden. In tientallen kinderklinieken is geen bed meer vrij, zegt de vereniging van IC- en Eerste Hulp-zorg DIVI.

Lees meer

Bondsdag erkent 'Holodomor' als genocide

Kort nieuws - 30 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdag heeft woensdag de Holodomor - de door Stalin veroorzaakte hongersnood in Oekraïne 90 jaar geleden - als genocide erkend. Coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP en oppositiepartij CDU/CSU dienden een gezamenlijke ontwerpresolutie in, die woensdagavond is aangenomen. Die Linke en de AfD onthielden zich van stemming. 

Lees meer

Qatar gaat vloeibaar gas aan Duitsland leveren

Kort nieuws - 29 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Qatar en Duitsland hebben een leveringsverdrag gesloten over vloeibaar aardgas (LNG). Qatar gaat voor tenminste 15 jaar LNG aan Duitsland leveren. 

Lees meer

Kanselier Scholz bespreekt munitietekorten Bundeswehr

Kort nieuws - 29 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ondanks de investering van 100 miljard euro heeft de Bundeswehr, de Duitse landmacht, grote moeite om aan munitie te komen. Dit komt vooral door een kleinere productiecapaciteit. Kanselier Scholz sprak maandag met vertegenwoordigers uit de defensie-industrie over een oplossing. 

Lees meer

Trilateraal overleg over bescherming Waddenzee

Kort nieuws - 28 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Afgevaardigden uit Duitsland, Nederland en Denemarken komen vandaag in Wilhelmshaven (Nedersaksen) bijeen voor de veertiende trilaterale Waddenzeeconferentie. De bescherming van de Waddenzee voor onder meer de gevolgen van klimaatverandering staat centraal tijdens de vierdaagse conferentie.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger