Kort nieuws

Referendum Berlijn: Klimaatneutraal in 2030?

Kort nieuws - 24 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Berlijners kunnen zondag meedoen aan een referendum over het klimaatbeleid van de stad. De initiatiefnemers willen dat Berlijn zich tot doel stelt in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat is 15 jaar eerder dan in het klimaatverdrag van Parijs is afgesproken. 

Lees meer

Staking maandag: geen treinverkeer in Duitsland

Kort nieuws - 24 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een massale staking in het openbaar vervoer zorgt ervoor dat aanstaande maandag in Duitsland maar weinig trein- bus- en vliegverkeer zal zijn. De Deutsche Bahn heeft bij voorbaat alle interregionale verbindingen geschrapt. Ook op de meeste luchthavens wordt gestaakt.

Lees meer

Nog geen uitkomst in conflict over e-fuels

Kort nieuws - 23 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Europese Commissie en Duitsland zoeken nog steeds naar een compromis in de discussie over een verbod op de verbrandingsmotor vanaf 2035. De Europese Commissie heeft deze week een voorstel naar Berlijn gestuurd, maar Der Spiegel meldde donderdag dat minister Wissing van Verkeer daar niets in ziet.

Lees meer

Mysterieuze botresten van terrein FU Berlijn bijgezet

Kort nieuws - 23 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op een terrein van de Freie Universität (FU) Berlin zijn de afgelopen jaren duizenden botresten gevonden, van mensen en van dieren. Ze zijn zeer waarschijnlijk afkomstig uit een instituut waar tussen 1927 en 1945 onder meer organen van vermoorde gevangenen werden onderzocht. De botresten worden vandaag op een nabij gelegen begraafplaats bijgezet . 

Lees meer

Scholz met ministers maandag in Rotterdam voor overleg

Kort nieuws - 22 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nederlandse premier Rutte en een aantal van zijn ministers ontvangen maandag 27 maart kanselier Scholz en een afvaardiging van de bondsregering in het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Lees meer

Nieuwe invallen in kringen van Reichsbürger

Kort nieuws - 22 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse politie heeft woensdagmorgen huiszoekingen gedaan bij nog eens 19 personen in het onderzoek naar de coupplannen van een groep Reichsbürger en complotaanhangers. Een van de betrokkenen heeft op de politie geschoten, melden Duitse media.

Lees meer

Studie: Tehuiskinderen in DDR mishandeld

Kort nieuws - 21 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de DDR groeiden tussen 1949 en 1990 een half miljoen kinderen in kindertehuizen op. Uit een studie van de universiteit Leipzig blijkt dat bijna 70 procent van de kinderen fysiek is mishandeld. Ook seksueel misbruik kwam veel voor.

Lees meer

Dieselschandaal: meer compensatie voor autokopers

Kort nieuws - 21 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Meer autokopers komen in aanmerking voor compensatie in het dieselschandaal. Dat is het gevolg van een uitspraak die het Europese Hof van Justitie vandaag deed.

Lees meer

Nieuw kantoor voor kanselier en staf ter discussie

Kort nieuws - 20 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De FDP neemt de plannen voor een dependence voor het departement van kanselier Scholz, het Kanzleramt, onder vuur. Partijleider en minister van Financiën Christian Lindner opperde vorige week in een talkshow dat van de uitbreiding wel kan worden afgezien, nu de regering de begroting niet rond krijgt. Zijn partijgenote Sandra Weeser, voorzitter van de bouwcommissie van de Bondsdag, deed er maandag een schepje bovenop.

Lees meer

EU-overleg: Duitsland tegen gezamenlijk bestellen munitie

Kort nieuws - 20 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Oekraïne heeft dringend munitie nodig. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie overleggen vandaag over hoe ze daarvoor kunnen zorgen. Als het aan Duitsland ligt, wordt de munitie niet centraal via de EU besteld.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger