Kort nieuws

Omwonenden tegen uitbreiding Tesla-fabriek

Kort nieuws - 20 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De omwonenden van de grote Tesla-fabriek in Grünheide nabij Berlijn zijn tegen uitbreiding van de fabriek. 

Lees meer

Dinsdag staking bij Lufthansa

Kort nieuws - 19 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Door een staking bij de Duitse vliegmaatschappij Lufthansa vallen dinsdag 20 februari de meeste vluchten vanaf  Frankfurt, München, Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen-Bonn en Stuttgart uit. 

Lees meer

Hanau herdenkt racistische moorden

Kort nieuws - 19 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Hanau is maandag herdacht dat vier jaar geleden op 19 februari negen mensen zijn vermoord door een rechtsextremist die daarna zijn moeder en zichzelf om het leven bracht.

Lees meer

Regeringsleiders in München voor veiligheidsconferentie

Kort nieuws - 17 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tijdens de Münchner Sicherheitskonferenz komen dit weekeinde ongeveer 180 regeringsvertegenwoordigers samen met veiligheidsexperts, militairen en vertegenwoordigers van de wapenindustrie. Op straat worden meerdere demonstraties verwacht - vaste prik bij de jaarlijkse bijeenkomst.

Lees meer

Duitsland verwacht minder economische groei

Kort nieuws - 15 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck heeft woensdag de verwachting van de economische groei naar beneden bijgesteld. 

Lees meer

Duitsland discussieert over bewapening

Kort nieuws - 14 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Komend weekeinde is de Münchner Sicherheitskonferenz, de grootste internationale veiligheidspolitieke bijeenkomst van het jaar. In de aanloop wordt in Duitsland volop gediscussieerd over het veiligheidsbeleid. Kanselier Scholz dringt aan op meer productie van wapens en munitie in Duitsland en meer Europese samenwerking bij de inkoop van materieel.

Lees meer

Duitse oud-voetballer organiseert groeps-coming-out

Kort nieuws - 14 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse oud-voetballer Marcus Urban, bekend van zijn boek over homofobie in de voetballerij, organiseert een gezamenlijke coming-outdag voor profsporters. Hij hoopt dat op 17 mei meerdere profvoetballers en andere profsporters en ook sportfunctionarissen bekend zullen maken dat ze homo zijn. 17 mei is de Internationale Dag tegen Homo-, Bi-, Inter- en Transfobie (IDAHOBIT).

Lees meer

Duitsland neemt maatregelen tegen rechtsextremisme

Kort nieuws - 13 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In reactie op de al weken aanhoudende protesten tegen de AfD en rechtsextremisme, heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser dinsdag een pakket met maatregelen aangekondigd.

Lees meer

Duitsland, Frankrijk en Polen samen tegen desinformatie

Kort nieuws - 13 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland, Frankrijk en Polen gaan gezamenlijk optreden tegen Russische desinformatie en cyberaanvallen. Dat zijn de ministers van Buitenlandse Zaken van deze drie landen maandag overeengekomen tijdens het Weimarer driehoeksoverleg, een gespreksformaat dat de drie landen in 1991 hebben ingesteld. 

Lees meer

Berlijn herhaalt verkiezingen: FDP verliest een zetel

Kort nieuws - 12 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse media spreken van een 'Mini-Bundestagswahl': In enkele kiesdistricten in Berlijn zijn zondag de bondsdagverkiezingen van 2021 overgedaan. Daar zijn destijds zoveel fouten gemaakt dat de uitslag ongeldig is verklaard.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger