Kort nieuws

In Berlijn stemt meerderheid voor onteigening vastgoedreuzen

Kort nieuws - 27 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Berlijn konden de kiezers zondag behalve voor de Bondsdagverkiezingen ook stemmen over een volksinitiatief ter onteigening van zeer grote vastgoedbedrijven die woningen verhuren in Berlijn. Meer dan 56 procent van de Berlijners stemde voor de onteigening.
Lees meer

SPD wint ook deelstaatverkiezingen in Berlijn en Mecklenburg-Voorpommeren

Kort nieuws - 27 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Terwijl de meeste aandacht zondag uitging naar de Bondsdagverkiezingen, vonden in Berlijn en Mecklenburg-Voorpommeren ook deelstaatverkiezingen plaats. In beide deelstaten is de SPD als grootste partij uit de stembus gekomen.
Lees meer

Ondanks verlies maakt Laschet aanspraak op kanselierschap

Kort nieuws - 26 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de eerste tussentijdse uitslagen heeft de SPD een lichte voorsprong op de CDU/CSU. Toch maakt CDU/CSU-lijsttrekker Armin Laschet nog aanspraak op het kanselierschap. De Groenen en de FDP krijgen een sleutelrol in de formatie.
Lees meer

Merkel met Laschet in Aken

Kort nieuws - 26 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tot het laatste moment proberen de Duitse Bondsdagpartijen de vele zwevende kiezers voor zich te winnen. Zaterdag schoot Angela Merkel haar partijgenoot Armin Laschet nogmaals te hulp en bezocht samen met hem zijn woonplaats Aken. SPD-lijsttrekker Olaf Scholz was in zijn kiesdistrict Potsdam, wat overigens ook het kiesdistrict is van Groenen-lijsttrekker Annalena Baerbock.
Lees meer

SPD wil zondag ook twee deelstaatverkiezingen winnen

Kort nieuws - 24 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Inwoners van de Oost-Duitse deelstaten Berlijn en Mecklenburg-Voorpommeren gaan zondag niet alleen voor de Bondsdagverkiezingen naar de stembus, ze kiezen ook een nieuw deelstaatparlement. In Mecklenburg-Voorpommeren kan SPD-minister-president Manuela Schwesig waarschijnlijk doorregeren, in Berlijn zou een einde kunnen komen aan de huidige rood-rood-groene regering.
Lees meer

Duitse formatie lijkt al begonnen tijdens slotdebat

Kort nieuws - 24 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse kiezers konden donderdagavond nog eens alle partijen vergelijken tijdens het slotdebat met zeven partijen op de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF.
Lees meer

Herero en Nama accepteren akkoord volkerenmoord niet

Kort nieuws - 23 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De vertegenwoordigers van de volken Herero en Nama in Namibië willen opnieuw onderhandelen over het akkoord tussen de Namibische en de Duitse regering over voor de volkerenmoord op beide stammen tussen 1904 en 1908. Donderdag stemt het parlement in Windhoek over het akkoord.
Lees meer

Duitse vaccinweigeraars in quarantaine krijgen geen loondoorbetaling meer

Kort nieuws - 23 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ongevaccineerde werknemers krijgen vanaf uiterlijk 1 november geen loon meer doorbetaald als ze vanwege een corona-infectie in quarantaine moeten. Dat hebben de Duitse bondsregering en deelstaten besloten.
Lees meer

Duitse minister van Gezondheid: 'Pandemie in voorjaar overwonnen'

Kort nieuws - 22 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister van Gezondheid Jens Spahn verwacht dat Duitsland uiterlijk komend voorjaar groepsimmuniteit tegen het coronavirus bereikt. Volgens Spahn zou dit het einde van de pandemie in Duitsland betekenen.
Lees meer

Klimaatactivisten in hongerstaking eisen gesprek met lijsttrekkers

Kort nieuws - 21 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een groep klimaatactivisten houdt al bijna drie weken een hongerstaking in de buurt van het Bundeskanzleramt, het kantoor van kanselier Merkel in Berlijn. De activisten eisen nog voor de verkiezingen aankomende zondag een gesprek met de kanselierskandidaten Armin Laschet (CDU), Olaf Scholz (SPD) en Annalena Baerbock (Groenen). 
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger