Kort nieuws Nederlands-Duitse samenwerking

Nederlanders opgepakt voor plofkraken in Duitsland

Kort nieuws - 29 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De politie heeft bij invallen in Duitsland, Nederland en België dertien verdachten opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij twaalf plofkraken in Duitsland. Alle dertien verdachten komen uit Nederland.

Lees meer

'Inhaaloperaties zouden in Duitsland kunnen'

Kort nieuws - 7 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De lange wachtlijsten voor operaties in Nederland zouden kunnen worden weggewerkt als er afspraken worden gemaakt met ziekenhuizen in Noordrijn-Westfalen. Over dat voorstel, van bestuursvoorzitter Alex Friedrich van het Academische ziekenhuis in Münster (UKM), berichtte de NOS dit weekeinde.  

Lees meer

Minister Ollongren van Defensie bezoekt Duitse collega Lambrecht

Kort nieuws - 8 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nederlandse minister van Defensie Kajsa Ollongren brengt op dinsdag een kennismakingsbezoek aan haar Duitse collega Christine Lambrecht. Beide ministers zijn recent op hun post aangetreden.

Lees meer

Minister Hoekstra bezoekt Duitse ambtgenote Baerbock

Kort nieuws - 26 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra heeft woensdag in Berlijn een bezoek gebracht aan zijn Duitse collega Annalena Baerbock. Voorafgaand aan hun gesprek benadrukten ze tijdens een gezamenlijke persconferentie het belang van de Nederlands-Duitse samenwerking.

Lees meer

Premier Rutte haalt banden met Duitsland aan

Kort nieuws - 13 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nederlandse premier Mark Rutte is vandaag op kennismakingsbezoek bij kanselier Olaf Scholz in Berlijn. Woensdag sprak hij al met de premier van de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen, Hendrik Wüst.

Lees meer

Rutte donderdag op bezoek bij Scholz in Berlijn

Kort nieuws - 10 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nederlandse premier Mark Rutte brengt donderdag 13 januari een bezoek aan kanselier Olaf Scholz in Berlijn.

Lees meer

Staatsbezoek Duitsland: Koning prijst Merkel; bezoek aan RKI

Kort nieuws - 6 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Koning Willem-Alexander heeft bij het staatsbanket op de eerste dag van het staatsbezoek aan Duitsland lovende woorden gesproken over kanselier Merkel. Vandaag had hij een ontmoeting met haar. Het koningspaar bezocht onder meer het Robert Koch Institut (RKI), samen met minister De Jonge van Volksgezondheid en Jaap van Dissel van het RIVM.

Lees meer

Willem-Alexander en Máxima komende week op staatsbezoek in Duitsland

Kort nieuws - 2 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Willem-Alexander en Máxima halen hun staatsbezoek aan Duitsland, dat vorig jaar vanwege de coronapandemie niet kon doorgaan, alsnog in. Van maandag 5 tot en met woensdag 7 juli is het koningspaar op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier in Berlijn. 

Lees meer

Koningspaar evalueert met deelnemers handelsmissies naar Duitse deelstaten

Kort nieuws - 23 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanmiddag in een online bijeenkomst gesproken met deelnemers aan de handelsmissies die afgelopen jaren meegingen met hun werkbezoeken aan de Duitse deelstaten. De handelsmissies hebben tot veel verschillende samenwerkingen tussen Nederland en Duitsland geleid. 

Lees meer

Nederland, Duitsland en België roepen inwoners op in eigen land te blijven

Kort nieuws - 28 april 2021
Nederland, Duitsland en België roepen inwoners met klem op in eigen land te blijven. In Nederland gaan vandaag versoepelingen in, in Duitsland en België zijn die er nog niet. "Vermijd onnodige reizen en kom pas in betere tijden weer naar Nederland."

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger