Kort nieuws Nederlands-Duitse samenwerking

Rutte ontvangt deelstaatpremier Nedersaksen

Kort nieuws - 3 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister-president Stephan Weil van de Duitse deelstaat Nedersaksen is voor een tweedaags bezoek op uitnodiging van premier Mark Rutte in Den Haag. Hij heeft donderdag en vrijdag gesprekken gevoerd met Rutte en verschillende ministers.

Lees meer

NRC: Landmacht integreert gevechtseenheden in Duitse leger

Kort nieuws - 1 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nederlandse gevechtseenheid 13 Lichte Brigade moet onder bevel van de Duitse 10e Pantserdivisie komen. Hierdoor maken in de toekomst alle drie Nederlandse gevechtsbrigades onderdeel uit van een Duitse divisie. Dat meldt NRC woensdag op basis van de Common Army Vision, een vertrouwelijk stuk dat de krant heeft ingezien

Lees meer

Minister Baerbock bezoekt Den Haag

Kort nieuws - 16 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) is maandag (vandaag) in Den Haag. Ze treft premier Mark Rutte en haar ambtsgenoot Wopke Hoekstra. Ook een bezoek aan het Internationaal Gerechtshof staat op de agenda. 

Lees meer

Trilateraal overleg over bescherming Waddenzee

Kort nieuws - 28 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Afgevaardigden uit Duitsland, Nederland en Denemarken komen vandaag in Wilhelmshaven (Nedersaksen) bijeen voor de veertiende trilaterale Waddenzeeconferentie. De bescherming van de Waddenzee voor onder meer de gevolgen van klimaatverandering staat centraal tijdens de vierdaagse conferentie.

Lees meer

Rutte ontvangt premier van Noordrijn-Westfalen

Kort nieuws - 17 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De minister-president van Noordrijn-Westfalen, Hendrik Wüst, is deze maandag in Den Haag voor een lunch met premier Rutte en een bezoek aan koning Willem-Alexander. 

Lees meer

Nederlandse kabinetsdelegatie in Berlijn voor klimaatoverleg

Kort nieuws - 3 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nederlandse premier Rutte en een kabinetsdelegatie worden op 4 oktober ontvangen in het Kanzleramt, het kantoor van Olaf Scholz, om met de kanselier en enkele van zijn ministers te overleggen over klimaat en energie.

Lees meer

Duitse Waddeneilanden verzetten zich tegen gasboringen

Kort nieuws - 19 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse Waddeneilanden Borkum en Juist hebben een klacht ingediend tegen de plannen van het Nederlandse bedrijf One-Dyas om naar gas te boren tussen Schiermonnikoog en Borkum.

Lees meer

Nederlanders opgepakt voor plofkraken in Duitsland

Kort nieuws - 29 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De politie heeft bij invallen in Duitsland, Nederland en België dertien verdachten opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij twaalf plofkraken in Duitsland. Alle dertien verdachten komen uit Nederland.

Lees meer

'Inhaaloperaties zouden in Duitsland kunnen'

Kort nieuws - 7 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De lange wachtlijsten voor operaties in Nederland zouden kunnen worden weggewerkt als er afspraken worden gemaakt met ziekenhuizen in Noordrijn-Westfalen. Over dat voorstel, van bestuursvoorzitter Alex Friedrich van het Academische ziekenhuis in Münster (UKM), berichtte de NOS dit weekeinde.  

Lees meer

Minister Ollongren van Defensie bezoekt Duitse collega Lambrecht

Kort nieuws - 8 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nederlandse minister van Defensie Kajsa Ollongren brengt op dinsdag een kennismakingsbezoek aan haar Duitse collega Christine Lambrecht. Beide ministers zijn recent op hun post aangetreden.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger