Kort nieuws Digitale samenleving

Duits online register moet orgaandonatie vereenvoudigen

Kort nieuws - 18 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsers kunnen zich vanaf vandaag online als orgaandonor laten registreren. Tot nu toe was er nog geen centraal online register in Duitsland. De bedoeling is dat orgaandonatie daarmee makkelijker wordt.

Lees meer

Duitse regering ontdekt grote Russische desinfo-campagne

Kort nieuws - 26 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Experts hebben meer dan 50.000 nepaccounts op X (voorheen Twitter) ontdekt die Duitstalige desinformatie verspreiden. De analisten werkten in opdracht van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Lees meer

'Controle op onlinehandel speelgoed moet beter'

Kort nieuws - 24 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse milieu-organisatie BUND roept op om de onlinehandel in speelgoed veel beter te controleren. Vooral uit China komt steeds meer speelgoed dat te veel schadelijke stoffen bevat, en daar is onvoldoende controle op, constateert BUND in een advies.

Lees meer

Duitsland alsnog opgenomen in Google Street View

Kort nieuws - 21 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vanaf morgen rijden de camera-auto's van Google Street View door Duitsland om driedimensionale beelden te maken van de Duitse straten. Niks bijzonders, zo lijkt het, maar voor Duitsland is het dat wel. De laatste opnames zijn al meer dan 10 jaar oud en slechts in enkele steden gemaakt.

Lees meer

ICT-blunder bij eindexamens Noordrijn-Westfalen

Kort nieuws - 20 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Eindexamenkandidaten van middelbare scholen in Noordrijn-Westfalen hadden zich voorbereid op examens in de exacte vakken woensdag, maar dinsdagavond om 20.30 uur maakte het deelstaatministerie van Onderwijs bekend dat de examens moeten worden uitgesteld. Oorzaak: een downloadprobleem. 

Lees meer

Bijna 3,5 miljoen Duitsers leven offline

Kort nieuws - 12 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Zeker 6 procent van de inwoners van Duitsland, 3,4 miljoen mensen, maakt nooit gebruik van internet. Dat wordt in toenemende mate een probleem, omdat steeds meer diensten van bijvoorbeeld overheden en banken online worden aangeboden.

Lees meer

'Russische hackers legden regeringssite plat'

Kort nieuws - 26 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De websites van onder meer de Duitse regering, een Berlijns ziekenhuis en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock waren woensdag door een cyberaanval enige tijd onbereikbaar. De Pro-Russische hackersgroep Killnet heeft de cyberaanval opgeëist. Hiermee zegt de groep wraak te nemen op het besluit van Duitsland om Leopard-tanks aan Oekraïne te leveren.

Lees meer

Gaten in mobiel netwerk Duitsland nog niet gedicht

Kort nieuws - 23 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse telecomaanbieders hadden eind dit jaar 500 van de witte vlekken in het mobiele netwerk moeten wegwerken, maar dat is niet gebeurd.

Lees meer

Hoofd van toezichthouder IT-veiligheid moet vertrekken

Kort nieuws - 10 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het hoofd van het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), Arne Schönbohm, wordt volgens Duitse media uit zijn functie gezet. Hij wordt verdacht van contacten met Russische geheime diensten.

Lees meer

Bondsraad stemt in met 'recht op niet bijzonder snel internet'

Kort nieuws - 13 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsraad, de parlementaire vertegenwoordiging van de Duitse deelstaten, heeft vrijdag ingestemd met een verordening over een minimale internetsnelheid in Duitsland. Maar volgens sommige deelstaten is de nu gegarandeerde snelheid achterhaald. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger